Hirdetés

Egy magyar férfi hibát talált a kriptovaluta-rendszerben, azonnal elkezdett pénzt gyártani



|

Egy Ethereum blokklánc-alapú, magyar fejlesztésű kriptovaluta rendszer működésében talált hiba segítségével 80 millió tokent hozott létre a gyanúsított, amelyet igyekezett pénzre váltani.

Hirdetés

police.hu beszámolója szerint Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya a 27 éves Sz. Norberttal szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult nyomozás. 

A dunakeszi férfi márciusban egy magyar fejlesztésű kriptovaluta rendszerben talált bugot, melyet igyekezett minél gyorsabban saját hasznára fordítani: a saját tárcájában lévő kriptovaluta mennyiséget többszörösége növelte. Ez nem csak amolyan könnyed kerekítés volt a számokkal, ugyanis a rendelkezésére álló 100 ezer kriptovaluta tokenből rövid időn belül kb. 80 milliót csinált, ezeket pedig el is kezdte valódi pénzre váltani egy külföldi kriptovaluta tőzsdén.

Hirdetés

A blokklánc működési elvéből adódóan a magyar kriptovaluta céget komoly kár érte, hiszen az eredeti tokenmennyiséget csak úgy lehetett helyreállítani, hogy a saját célra gyártott tokenek számának megfelelő, a cég tulajdonában lévő kriptovalutát meg kellett semmisíteni, így a rendőrség beszámolója szerint b. 53 millió forint kára keletkezett a vállalatnak. 

Sz. Norbert kihallgatása során beismerő vallomást tett, még nem értékesített tokeneket meg a már átváltott tokenek ellenértékét visszautalta a kibocsátó cégnek, így kb. az okozott kár felét sikerült megtéríteni. 

Ha többet szeretnél tudni a blokklánc technológia működéséről, akkor itt olvashatsz róla részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.