Egy második 200 megapixeles kamerát is kaphat a Samsung Galaxy S24 Ultra



|

A Samsung nagyon szeretné, ha nagy szerep jutna a szenzorainak a 200 MP-es telefotó lencsék korában.

Az egymással rivalizáló androidos gyártók az évek során egyre több megapixelt zsúfoltak az okostelefonos kamerákba, ebben a versenyfutásban pedig egészen új korszakot nyitott, amikor a más márkákat is kiszolgáló Samsung bemutatta az első 200 megapixeles szenzorát az ISOCELL HP1 képében.

A koreai gyártó azóta már a harmadik generációs ISOCELL HP3 rajtjára készül, most pedig gyakorlatilag kiadta az ukázt az iparágnak, hogy a széles látószögű elsődleges kamera után itt az idő telefotó képalkotóként is bevetni a technológiát.

Hirdetés

A Samsung nemrég a saját hírfelületén közölt egy hosszas felhívást arról, hogy az ISOCELL HP-széria akár a köznyelvben zoom-kamerának hívott telefotó lencsék mögött is ugyanolyan hasznos lehet, mint fő szenzorként. Az időzítés nem véletlen, az elmúlt hetekben ugyanis a Honor Magic 6 Ultimate és a Vivo X100 Pro+ kapcsán is felröppent a pletyka, hogy mindkét kínai csúcsmobil 200 megapixeles telefotó kamerával támadhat.

A Samsung blogposztja tehát úgy értelmezendő, hogy a kamerás beszállítóként is sikeres vállalat szeretné felhívni a partnerek figyelmét az ISOCELL HP technológiában rejlő telefotós lehetőségekre. A magas felbontású szenzor zoom-érzékelőként való alkalmazása olyan előnyökkel járna, mint a fő kamera képeinél kevésbé torzító portrék készítése, a jobb éjszakai teljesítmény vagy a nagyobb szabadságot engedő szenzoros ráközelítés.

A koreaiak fejtegetése óhatatlanul felveti azt a lehetőséget, hogy akár a gyártó várhatóan jövő év elején érkező csúcsmobilja, a Galaxy S24 Ultra is megkaphatja a 200 megapixeles telefotó kamerát. Erre azonban jelenleg nem fogadnánk nagy összegben, mivel az elmúlt hónapokban több szivárogtató is 50 MP-es zoom-lencsét jósolt a készüléknek. Ez elsőre talán nem tűnik olyan szenzációnak, ám még ez is jelentős előrelépésnek ígérkezik az S23 Ultra 10 MP-es telefotó kamerájához képest.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.