Hirdetés

Egy mindent kibíró, egy olcsó, és egy közepesen érdekes Apple Watch érkezik idén



|

Iszonyú drága lesz, de legalább búvárkodni és hegyet mászni is lehet majd az Apple Watch Ultrával, miközben az új Watch SE és a Series 8 a mindennapokban lehet nagyon hasznos.

Hirdetés

A korábbi szivárgásoknak, pletykáknak megfelelően három eltérő Apple Watch készüléket mutatott be az Apple szeptemberi rendezvényén, melyek mindegyike napokon belül elérhetővé válik. Miközben a fő szálon olyan újítások mutatkoztak be, amiknek elsősorban a menstruáló felhasználók örülhetnek, a Watch SE új változata a legjobb ajánlatnak tűnik a felhozatalból, a Watch Ultra pedig kimondottan azoknak szól, akik olyan okosórát akarnak, ami tényleg minden helyzetben bírja a strapát.

Kezdjük az új generációs órával, az Apple Watch Series 8-tel, aminek két fő újítása van. Az egyik a hőmérő, ami képes érzékelni a felhasználó testhőmérsékletének akár 0,1 Celsius-fokos változásait is, és az ovuláció során válhat a viselője hasznára. A másik a balesetérzékelés: vezetés közben figyeli az óra, hogy nem szenvedünk-e balesetet, és ha igen, azonnal jelez az illetékeseknek.

A Series 8 akkumulátora 18 órán át bírja egy töltéssel, de a Series 4-től újabb, legalább watchOS 9-et futtató készülékeken elérhetővé váló Low Power móddal 36 órán keresztül is használhatjuk, ekkor a mindig aktív kijelzőt, és az automatikus edzésérzékelést kell nélkülöznünk. A Cellular változat nemzetközi roamingot is fog támogatni. Az alumínium változatot éjkék, csillagfény, ezüst és piros színekben vehetjük meg, a rozsdamentes acél kiadásból pedig ezüst, arany és grafit lesz elérhető. Előbbi 209 990 Ft-tól (41 mm) és 224 990 Ft-tól (45 mm) indul, utóbbi legolcsóbban 369 990 Ft-ért (41 mm) és 394 990 Ft-ért (45 mm) kapható. A megjelenés szeptember 16-ára várható.

Hirdetés

Az Apple Watch SE esetében elődjéhez képest jobban észrevehetők a változások, és úgy nyújt többet, hogy az ára alacsonyabb (legalábbis dollárban). Támogatja a balesetérzékelést, 20%-kal gyorsabb lesz az S8 chipnek köszönhetően, mint az első generációs SE, és ezüst, éjkék, valamint csillagfény színben kaphatjuk meg. A Retina OLED display marad, de nagyobb lesz (a Series 3-hoz képest 30 százalékkal), használhatjuk a pulzusmérést, az esésérzékelést, és örülhetünk az 50 méterig érvényes vízállóságnak is. Ára mérettől függően 129 990 Ft (40 mm) vagy 144 990 Ft (44 mm), de a szíj is befolyásolja.

A legérdekesebb, egyben feltehetően a legkisebb közönséget megszólító modell az Apple Watch Ultra, amit kimondottan extrém környezetben való használatra terveztek. A 49 mm-es tokkal rendelkező okosóra minden idők legfényesebb Apple Watch kijelzőjével bír (2000 nittel világít), ami zafír bevonatú. Titánból készült, így egyszerre strapabíró, könnyű, és a korróziónak is ellenáll, -20 fokban és 55 fokban is használható marad. Az Action gomb testreszabható, azonnali hozzáférést kínál számos funkcióhoz. Három beépített mikrofon gondoskodik a kiváló hangminőségről és a háttérzaj szűréséről, és L1-es, illetve L5-ös GPS-frekvencián is tud működni. Sokkal részletesebb adatokat képes adni, mint a többi modell, akkumulátora pedig akár 60 órán át is szolgáltathat energiát. Egy rakás szoftveres funkció segíti a túrázókat és a búvárokat egyaránt. Az ára az, ami igazán kalandos: 419 990 Ft-ot kell érte fizetni. Szeptember 23-án jön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.