Hirdetés

Egy neves youtuber az Instagramot okolja az iPhone 15 Pro Max felmelegedéséért



|

iPhonedo tippje már a harmadik a sorban.

Hirdetés

Egy új termék, széria megjelenésénél természetes, hogy vannak hibák, amikre nem derül fény a túl steril és direkt körülmények között végzett gyári teszteken. Vannak már erre szakosodott tartalomgyártók, akik túlmenve a vonalon a mindennapos igénybevételhez közelebb álló teszteket hajtanak végre főként új telefonokon nemrégiben például két új hajtogatós modellt tesztelt egy csapat lelkes lengyel fiatal, illetve egy youtuber is mindent megtett, hogy megtalálja az új Samsung Z Flip 5 fizikai határait.

A sok egyéb újdonság mellet a hónapban szinte minden egyebet fülírt az iPhone 15 láz. Az alig két hete megjelent termékcsaládról kis túlzással minden órában új hír kel szárnyra, ahogy a tulajdonosaik használatba veszik várva várt készülékeiket. A sok dicsérő szó mellett a kritikának is jut tér a világhálón, és az átlag internetező fogékony is erre.

Hirdetés

Az új széria Pro és Pro Max készülékeivel kapcsolatban gyorsan napvilágra is jött egy igazán bosszantó probléma, a túlmelegedés. Ahogy az lenni szokott, gyorsan érkeztek is az első tippek a probléma forrásával kapcsolatban. Elsőként a legkézenfekvőbb megfejtés érkezett: a túlmelegedés oka valószínűleg az A7 Pro nevet viselő chip. Ezt követte a neves elemző, Ming-Chi Kuo tippje, aki szerint a túlmelegedést a termikus rendszer és a titán tok együttesen okozzák.

A legújabb ötlet egy népszerű youtubertől származik, aki egy iPhone-tematikájú csatornát üzemeltet iPhonedo néven. Legújabb videójában azt taglalja, hogy a túlmelegedést az Instagram okozza. A csatornát üzemeltető Faruk szerint ez nemcsak a készülék túlmelegedését okozza, hanem konkrét állagromlást is.

Szerinte egyébként a probléma az új széria megjelente előtt, már a 14 Pro Max-nál is fennállt, a iOS 17 megjelenése óta. A teszt során az új iPhone Pro Max hőmérséklete valóban már-már kritikus mértékben megemelkedett. A tartalomgyártó a kísérlet során egy hőszivárgás érzékelőt használt a bizonyításra. Azt ajánlja a problémás készülékek tulajdonosainak, hogy ne frissítsenek iOS17-re, ha sokat használják az Instát.

Nem ez az első hasonló eset az iPhone-ok történetében. Az iOS 17 pedig még mindig igencsak új ahhoz, hogy ne legyenek túlzottan meglepőek az efféle rejtett hibák, ugyanakkor az Instagram alkalmazás éppúgy lehet ludas a kérdésben. Az iPhonedót üzemeltető Faruk szerint a probléma részben megoldható a csökkentett fogyasztási mód beállításával. Bár ez csak egy felhasználói szintű részmegoldás, remélhetőleg az érintettek találnak erre megnyugtatóbb választ is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.