Hirdetés

Egy olyan Threads nevű alkalmazás is a csúcsra tört, aminek semmi köze a Metához



|

A Meta új Twitter-jellegű mikroblogjával megegyező nevű alkalmazás ugrott az App Store-ban indokolatlanul előkelő helyre.

Hirdetés

A július 5-én indult Meta alkalmazás több szempontból is vízbe dobott kőhöz hasonló hatás váltott ki a digitális porondon. A két vezető tech-guru fenyegetőzött már feljelentéssel, kihívták egymást bokszmeccsre, végül majdnem elővették a szabócentit is, de hogy az új alkalmazás egy mindkettejük számára érdektelen nevető harmadikat fog a letöltési listák impozáns helyezéseihez juttatni, arra egyikük sem gondolt.

A Threads nevű csevegő program 2019-ben indult, és bár sokan használják a Slack alternatívájaként, soha korábban nem produkált ilyen magas számokat.

Hirdetés

Július 6. és 12. közti időszakban 880 ezren töltötték le az önálló csevegőprogramot, ezzel világszerte a letöltési mutatók alapján iOS-en az 52. helyre ugrott. Ezen a héten néhány európai listán, például Spanyolországban és Németországban is a top 10-be került. Ennek minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy az azonos nevű új Meta-alkalmazás egyelőre nem érhető el Európában. A leleményes európai felhasználók egy ideig próbáltak VPN segítségével hozzájutni az óhajtott szoftverhez, de a Meta ezt az utat is elzárta az érdeklődők elől.

A threads.com időközben kitett a nyitóoldalára egy tisztázó jellegű jelvényt:

"Nem kapcsolódunk az Instagramhoz."

És ha még nem lenne elég kusza a történet, korábban volt egy társalkalmazása az Instagramnak is ugyanezen a néven. Nincs új a nap alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.