Hirdetés

Egy programozó arra használta a ChatGPT-t, hogy több mint 5000 nővel beszélgessen egyszerre Tinderen



|

A rendszer havi szinten 4 ezer matchet hozott a kísérletért felelős programozónak.

Hirdetés

Egyre elvetemültebb dolgokat visznek véghez a mesterséges intelligenciával, ennek eredményeképpen pedig számos megmosolyogtató dologba is belefuthatunk. Bátran kísérletező programozó például Alexander Zsadan is, akinek korábban is sikerült magára irányítani a figyelmet azzal, hogy elismerte, egyetemi szakdolgozatát a ChatGPT-vel íratta meg, azonban most még erre is rátett egy lapáttal: fáradozásainak gyümölcseként a leendő feleségét is megtalálta.

Zsadannak ugyanis az az ötlete támadt, hogy a mesterséges intelligenciára bízza az ismerkedést, ezzel a lendülettel pedig össze is párosította a Tindert egy ChatGPT-n alapuló rendszerrel. Ez eleinte annyit tett, hogy minden hölgyet, akinek legalább két fotó fel volt töltve a profiljára, a rendszer szisztematikusan jobbra húzta Zsadan helyett, így az ő részéről megtörtént a kezdeményezés.

Később már egy képfelismerő algoritmus is dolgozott azon, hogy némileg megszűrje a hölgyeket, de még beszélgetni is képes volt azokkal, akik visszajelölték Zsadant. Ha ez nem lenne elég, a mesterséges intelligencia még a randikat is leszervezte, bár azért ekkor már akadtak problémák. A rendszer különböző ajándékokat ígért a hölgyeknek, Zsadan tudta nélkül, illetve több randit is egy időpontra beszélt le.

Hirdetés

Az utolsó, legösszetetteb verzió már megadott témákban, mélybe menően tudott a partnerekkel beszélgetni, mindemellett pedig osztályozta is a hölgyeket, ezzel egyre szűkítve a kört. A dolog végül odáig fajult, mígnem a mesterséges intelligencia megtalálta az ideális feleségjelöltet, Karinát.

Egy ponton innentől már Zsadan vette át az irányítást, de a ChatGPT még ekkor is javaslatokat adott neki, rendezte a nézeteltéréseket, még azt is felvázolta, hogy hogyan és mikor kérje meg Karina kezét, aki végül igent mondott.

Az egyéves kísérletet követően Zsadan azt írta, hogy a projekt nagyjából 120 órájába és az előfizetések miatt 1400 dollárjába (nagyjából fél millió forintjába) fájt, viszont ez idő alatt a rendszer, összesen 5239 nővel beszélgetett helyette, havi szinten 4000 matchet hozott neki, végül pedig még a tökéletes párt is megtalálta a számára. Becslései szerint a már jól bejáratott randizási módszerekkel ezekhez az eredményekhez nagyjából 5 évre lett volna szüksége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.