Hirdetés

Egy redditezőhöz került a Netflix 262 TB-os szervere



|

Érdekes lelet enged bepillantást a streaming szolgáltató kulisszatitkai mögé.

Hirdetés

A Netflix számára különösen rázósan alakult az év első fele, miután a vetélytársak megerősödésével csökkeni kezdett az előfizetői száma, ám a vállalat legutóbbi pénzügyi jelentése már arról tanúskodik, hogy kezdenek kikászálódni a mocsárból.

Mi pedig most egy igazán különleges érdekességre csodálkozhatunk rá, miután egy redditezőhöz került a piacvezető streaming szolgáltató egy leselejtezett szervere, ritka bepillantást nyújtva a platformot hajtó technológiába.

Hirdetés

A nyugdíjazott egység a Netflix Open Connect szerverhálózatát szolgálta, amely világszerte, helyi internetszolgáltatóknál elhelyezett tárolókkal gondoskodik róla, hogy zökkenőmentesen élvezhessük az online tartalmakat. A PoisonWaffle3 nevű felhasználó egy ilyen internetszolgáltatónál végzett leselejtezés során jutott hozzá a hardverhez, amely 2013-ból való, így nem éppen friss darab.

A Netflix weboldalán megosztott fotó alapján azonban a cég még mindig ezt a dizájnt használja az Opern Connect-szervereknél. Ami pedig a belbecset illeti, a rikító burkolat alatt egy SuperMicro alaplap, egy Intel Xeon E5 2650 L2 processzor, 64 GB DDR-as RAM és összesen 262 TB-nyi tárhely található, így a boldog tulajdonos fel is varázsolta rá a nyílt forráskódú TrueNAS operációs rendszert, amellyel munkára fogható az eszköz hálózati tárolókapacitása.

Mást persze nem is nagyon tehetett vele, hiszen a Netflix értelemszerűen teljesen lepucolva adta ki a kezei alól, bármilyen izgalmas is lett volna, ha ott lapulnak rajta mondjuk a The Witcher következő évadának vágatlan felvételei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.