Hirdetés

Egy új megoldás kettős kriptobányászattal kerüli meg az Nvidia korlátozását



|

Kreatív módon játszható ki az LHR technológia, de komoly megkötései vannak.

Hirdetés

A videokártyára vágyó játékosok nyomásának engedve az Nvidia az év elején szoftveres korlátozással próbálta visszafogni a GPU-i hatékonyságát az Ethereum bányászatában, ám a módszert hamar kijátszották, így jött a fejlettebb LHR, azaz a  Lite Hash Rate technológia.

Túl sokáig azonban ez sem húzta, hiszen az NBMminer már augusztus óta képes feloldani az RTX 3000-es széria teljes kapacitásának 70 százalékát, lényegében lerázva az Nvidia bilincseit. Most pedig egy újabb módszer látott napvilágot, ami ugyan már 100 százalékra képes, de csak komoly megkötésekkel.

Hirdetés

Ezúttal a Tom's Hardware számolt be a T-Rex nevű szoftverről, ami kettős bányászattal játssza ki az LHR-es kártyákat. Ezzel megoldható, hogy a teljesítmény 30 százaléka Ethereumot termeljen, a maradék 70 pedig valami kevésbé népszerű valutát, például Ravencoint. A 100 százalékos megoldás nagy hátránya viszont, hogy nem lehet megfordítani az arányt, így az ETH-ban utazóknak nem lesz túl vonzó ez a kerülőút.

Az sem mindegy továbbá, hogy az Ampere-széria melyik kártyáját vetik be a farmerek. Az Ethereum és az Ergo együttes bányászatához például legalább 8 GB VRAM szükséges, de az ETH és a Ravencoin párosához már 10 GB, ami élből kizárja a Geforce RTX 3070 Ti-t és az RTX 3070-et is.

Ez persze jó hír azoknak, akik játékra szeretnék beszerezni a vasakat, de ha őszinték akarunk lenni, akkor nem sokat oszt-szoroz a dolog, hiszen az LHR bevezetésével sem enyhült a GPU-hiány, amit nem csak a bányászat, hanem a korábbi évekét jelentősen meghaladó kereslet és a chipgyártás krízise is fokoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.