Hirdetés

Egy új tollal hozná be az iPad előnyét a Samsung



|

Kimondottan a táblagépek egyik legfontosabb célközönségét szólítja meg az S Pen Creator Edition.

Hirdetés

Így az ünnepekhez közeledve már kezd ködös emlékké válni a Samsung nagyszabású nyári Unpacked eseménye, melynek során nemcsak a Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 hajtogatós mobilokat, de a Watch6 okosórákat, a Galaxy Tab S9 táblagépeket és az S Pen Creator Editiont is bejelentette a vállalat.

Míg a bemutatott termékek többsége már hónapok óta forgalomban van, a stylus tényleges megjelenésére egészen mostanáig kellett várni, és még most is csak egyetlen országban került boltokba a kiegészítő. 

Hirdetés

A Samsung ugyanis kizárólag az Egyesült Államokban árulja az S Pen Creator Editiont,  a stratégia mögött pedig az a szándék húzódhat, hogy a koreaiak az Apple hazai terepén szeretnének ledolgozni valamennyit az iPadek előnyéből, mivel az új toll kifejezetten az almás tabletek egyik legfontosabb célközönségének, a művészeknek szól.

Ennek jegyében a Samsung szerint az S Pen Creator Edition a cég eddigi legfejlettebb okostolla, amely a többi S Pent jellemző légi gesztusokat (Air Commans) ugyan nem támogatja, cserébe viszont pontosabban érzékeli a hegy dőlésszögét, precízebbé téve a rajzolást és az írást. Emellett egy dedikált gomb is került a cserélhető hegyekkel érkező tollra, amivel a kreatív alkalmazások beépített eszköztárával léphetünk interakcióba.

Ami a védelmet illeti, a S Pen Creator Edition csak az IPX4-es tanúsítványnak felel meg, szemben az olcsóbb S Pennel, ami IP 68-as besorolást kapott, azaz nemcsak a fröccsenéseket, de teljes alámerülést is képes átvészelni. A Samsung kizárólag fehérben forgalmazza az új stylust, így nehéz nem párhuzamot vonni az immáron három modellből álló Apple Pencil-család és az új kiegészítő között.

A kérdés, hogy a 99 dollárért árult toll elég lesz-e ahhoz, hogy átcsábítson néhány iPad-vásárlót a Galaxy Tab-szériához, hiszen az egyik legfontosabb kérdés a támogatott kreatív alkalmazások köre, ebben pedig elég jól állnak az almás modellek. Aki mindenesetre az S Pen Creator Edition mellett dönt, az az S Pen Próhoz hasonlóan a Galaxy Note 10 és a Galaxy S21/S22/S23 Ultra mobilokkal, valamint a Galaxy Tab S tabletekkel használhatja stylust.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.