Hirdetés

Egy új YouTube-funkció kellett, hogy MrBeast végre becsukja a száját



|

Megdöntött egy régi dogmát a videómegosztó új eszköze.

Hirdetés

Több mint 180 millió feliratkozóval továbbra is MrBeast, vagyis James Stephen Donaldson a YouTube királya, aki elsősorban a jótékonysági videóival vált világhírűvé, manapság viszont már mindenféle tartalmakat gyárt a csatornája köré felhúzott vérprofi médiagépezet.

A videós hírhedt arról, hogy mekkora figyelmet fordít a thumbnailekre, vagyis a feltöltései indexképeire, amelyek túlnyomó többségén igyekszik akkorára nyitni a száját, amennyire csak emberileg lehetséges, a közösségi médiás marketing álmoskönyvei ugyanis eddig azt tartották, hogy ezek a meglepődést/sokkot/felháborodást imitáló arcok hozzák a legtöbb nézőt.

Hirdetés

A YouTube azonban a nyár során előállt egy új funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy az alkotók különböző thumbnailekkel is megfuttassák ugyanazokat a videókat, ez pedig MrBeastet is a stratégiája átgondolására ösztönözte. A youtuber nemrég az X (korábban Twitter) felületén közölte, hogy a platform statisztikái alapján hosszabb megtekintési időt produkálnak azok a feltöltések, amelyeket nem az elámult arcokkal reklámoz, s ha lett volna ilyen eszköze, bizony már évekkel ezelőtt becsukta volna a száját.

MrBeast pedig nem a levegőbe beszél, a csatornájára navigálva ugyanis egyértelműen kiszúrható, hogy immáron egy széles mosollyal népszerűsíti a legutóbbi tartalmai többségét, így a fogai ugyan még mindig látszanak, a nyelvét viszont már nem tolja a közönség arcába. Magyarán a videós a gyakorlatban is alkalmazza a YouTube új funkciójának tanulságait.

Rajta kívül sajnos nem sokan férhetnek hozzá az összehasonlításhoz, a platform ugyanis egyelőre csak néhány száz, kiválasztott alkotónak tette elérhetővé az alternatív thumbnaileket, valamikor a következő évre ígérve a nyilvános rajtot. Akinek viszont hiányoznak Mr.Beast jól megszokott indexképei, az feltelepítheti ezt a vicces Chrome-bővítményt, amely a YouTube összes videójának thumbnailjét az ő megdöbbent arcával dobja fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.