Hirdetés

Egy vagyont fizetett az Apple a Qualcommnak



|

Nincs kétség, hogy melyik fél került ki győztesen a csatából: az Apple 4,5 milliárd dollárt fizetett a Qualcommnak.

Hirdetés

Az utóbbi idők egyik legnagyobb összetűzésébe keveredett az Apple és a Qualcomm, nemrég azonban sikerült félretenni a jogi problémákat. Amint ez megtörtént, az Intel ki is szállt az 5G-s piacról (a mobilszektorban). Amikor a két óriás megállapodott, elárulták, hogy egyszeri licencdíj is benne van az egyezségben. Összegről akkor még nem beszéltek. 

Hirdetés

A Qualcomm a befektetőknek szóló konferenciabeszélgetésén azonban elárulta, hogy 4,5-4,7 milliárd dolláros összeget kapott a Apple-től a peren kívüli egyezség keretében. 

Mindezen felül a Qualcomm folyamatos licencbevételnek örülhet majd az Apple-től, cserébe a következő-generációs 5G-s modemekért. Korábban az Apple az Intellel együttműködve és saját modemet fejlesztve próbálta megoldani a helyzetet, sikertelenül. 

A szakértők szerint az Apple végül kénytelen volt belátni, hogy a Qualcomm technológiája jóval fejlettebb, a megállapodás pedig garantálja, hogy ne csússzanak le nagyon az 5G-s startról. A Samsung és a Huawei így is 12-18 hónappal előzheti meg az Apple-t a kategóriában. A Qualcomm segítségével pedig a szolgáltatóknál is nagyobb lefedettséges érhet majd el az Apple az 5G-s iPhone-okkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.