Hirdetés

Egyetlen alkatrész miatt csúszhat az iPhone 15 megjelenése



|

Nem biztos, hogy Apple-nek sikerül minden idei mobilját egyszerre piacra dobnia.

Hirdetés

A szivárogtatókat már nagyon foglalkoztatja, hogy milyenek lesznek az Apple ősszel érkező új mobiljai, a várhatóan négy eltérő modell képében támadó iPhone 15-széria. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a legtöbb pletyka az izgalmasabb Pro és Pro Max (az utóbbit Ultra néven is emlegetik) körül forog, most viszont az alap kiadásról és a 6,5 hüvelykes iPhone 15 Plusról és megtudhattunk egyet s mást.

Ezúttal ugyanis a jól ismert elemzők közé tartozó Jeff Pu jelentkezett egy beszámolóval, amelyben az olcsóbb variánsokról is esett néhány szó.

Hirdetés

A szivárogtató a korábbi szóbeszédekkel összhangban úgy tudja, hogy az iPhone 15 és a 15 Plus is azzal az A16 Bionic processzorral köszön be, amely az iPhone 14 Prót és Pro Maxet is hajtja, emellett pedig megkapják az EU által előírt USB-C töltőcsatlakozót, a szintén az iPhone 14 Pro-sorozattal bevezetett Dynamic Island szenzorszigetet és a 48 megapixeles kamerát is.

Habár az utóbbi mindenképp remek hír, egyben problémát is jelent: Pu szerint pillanatnyilag nem biztos, hogy az Apple-nek időben sikerül megoldania az elsődleges képalkotóban található halmozott CMOS-szenzor beszerzését, így megeshet, hogy az iPhone 15 és a 15 Plus végül a tervezettnél később kerül boltokba. Az elemző jelenleg ugyan inkább arra fogad, hogy a cupertinóiak végül megoldják a feladatot, és szeptemberben mind a négy új iPhone-t piacra tudják dobni, ám a kockázat miatt "továbbra is figyelemmel fogja kísérni" a gyártási folyamatot.

Ami a beszámoló többi pontját illeti, a prémium modellek kapcsán Pu megerősítette, hogy a Pro és Pro Max/Ultra variánsok titán kerettel, A17 Bionic processzorral és a jól megszokott fizikai hangerő-gombokkal érkeznek (az utóbbiak kapcsán sokáig arról szóltak az értesülések, hogy egy rezgőmotoros felület váltja őket). Az elemző mindezek mellett az alap tárhelyek kérdésére is kitért, amelyek szerinte nem változnak majd, tehát az iPhone 15/Plus 128 GB-os, a Pro/Pro Max modellek pedig 256 GB-os kapacitásról indulnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.