Hirdetés

Egyetlen húzása maradt a ZTE-nek



|

Amerika megegyezett a ZTE-vel a tiltások feloldásáról, de a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója arra figyelmeztette az óriást, hogy egyetlen húzása maradt, és örökre bezáratják a céget.

Hirdetés

A múlt héten Amerika és a ZTE végre megállapodtak az amerikai exportkorlátozások feloldásával kapcsolatban. A tiltások miatt a ZTE nem szerezhetett Amerikából sem szoftvert, sem hardvert (vagy bármi mást), mindezek következtében pedig kénytelen volt majdnem teljes mértékben leállítani a működését. 

Hirdetés

Donald Trump egy mindenki számára kedvező megoldásért kampányolt, és végül megszületett az egyezség. A ZTE újabb 1 milliárd dolláros büntetést fizet, félretesz 400 millió dollárt a jövőbeli büntetésekre, illetve 30 napon belül felszámolja és leváltja a teljes vezetését. Az amerikai kormány egy csapata pedig a kínai gyártón belül dolgozik majd, és felügyeli, hogy betartják-e a megállapodást. 

A 2012-ben nemzetbiztonsági fenyegetésként elkönyvelt ZTE azonban így sincs könnyű helyzetben. Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója a FOX Newson beszélve arra figyelmeztette a ZTE-t, hogy egyetlen dobása maradt. Ha Amerikában ismét problémás ügye lesz, akkor bezáratják a céget, örökre. Hozzátette azt is, hogy a Trump-vezetésben mindenki így vélekedik. 

A ZTE három csapásra emlékeztető botránya azután robbant ki, hogy az amerikai gazdasági szankciók ellenére az Amerikában negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó Iránnak és Észak-Koreának értékesített terméket és szolgáltatást. Tavaly emiatt több mint 1 milliárd dolláros büntetés megfizetésére kényszerült a vállalat, illetve további intézkedéseket is meg kellett volna lépnie, például a vezetéssel szemben. Mivel ez elmaradt, ezért tört ki idén ismét a botrány. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.