Hirdetés

Egyetlen karakterrel lezúzhatod az iPhone-od rendszerét



|

Elég ha egyetlen konkrét indiai karaktert kap valaki üzenetben, és az iOS 11.2.5 utána mindig összeomlik, amint elindul az Üzenetek app.

Hirdetés

Új hibát fedeztek fel az iOS 11.2.5-ös verziójában, méghozzá egy igen kellemetlent. Úgy tűnik, hogy egy konkrét indiai karakter teljesen kiüti a rendszert, és így az iPhone készülékeket. 

Hirdetés

A "káros" karaktert elegendő iMessage-ben elküldeni valakinek, de már akkor is baj van, ha csak be van illesztve a karakter bárhol egy szövegdobozba. Ekkor ugyanis az iPhone azonnal újraindul, amint megérintjük az Üzenetek app ikonját. Mivel a rendszer nem tudja betölteni a karaktert később sem, ezért legközelebb is lefagy, majd újraindul a készülék. 

Sajnos a problémára jelenleg nincs gyógyír. Az egyetlen megoldás az lehet, ha valaki küld az érintett készülékre egy SMS-t, majd a felhasználó megpróbál belépni az appba, és törölni a problémás karaktert tartalmazó beszélgetést. 

Eddig úgy néz ki, hogy kizárólag az iOS 11.2.5-ben jelentkezik ez a hiba. Nem ez egyébként az első ilyen. Volt, hogy egyes iPhone-ok összeomlottak, amint a dátum december 2-re változott. Hasonló összeomlásokat váltott ki 2015-ben bizonyos arab és kínai karakterek sorozata az iOS-ben, de a random videofájl linkje is összezavarta a rendszert. Ne feledkezzünk meg arról a hibáról sem, amikor az iPhone-okat papírnehezékké változtatta, ha valaki a dátumot 1970. január 1-re módosította. 

Minden bizonnyal az Apple a lehető leggyorsabban javítja ezt a kellemetlenséget az iOS következő verziójával. Ezzel a visszaélések is megszűnnek majd, amelyek persze már el is kezdődtek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.