Hirdetés

Egyre biztosabb, hogy egy komoly kompromisszumot hoz az iPhone 15



|

Nagyon úgy tűnik, hogy le kell majd adniuk egy fontos specifikációból az 15 és az iPhone 15 Plus vásárlóinak.

Hirdetés

Heteken belül sor kerül az iPhone 15-széria leleplezésére, amely ezúttal nemcsak a drágább Pro és Pro Max modellek, de a belépő szintet képviselő iPhone 15 és 15 Plus esetében is izgalmas frissítésnek ígérkezik, mivel a pletykák szerint az olcsóbb készülékek is megkapják a Dynamic Island szenzorszigetet, a 48 megapixeles elsődleges kameraszenzort és az EU által kikényszerített USB-C töltőcsatlakozót.

Az utóbbit illetően azonban a többnyire jól értesült Ming-Chi Kuo már tavaly novemberben megszellőztette, hogy az Apple korlátozhatja az adatátviteli sebességet az alapmodelleken, most pedig egy újabb beszámoló erősíti meg ezt.

Hirdetés

Ezúttal az ugyancsak ismert szivárogtatónak számító Majin Bu szállította a jelentést, mely szerint az iPhone 15 és 15 Plus csak USB 2.0-s, vagyis 480 Mbps-os adatátviteli sebességre lesznek képesek, így hiába tudna jóval többet az USB-C szabvány, a kedvezőbb árú almás mobilok esetében semmivel sem lesz gyorsabb a leváltásra kerülő, 2012-ben bemutatott Lightningnél.

A pletyka egyetlen pozitívuma, hogy ismét megerősíti azt a korábbi értesülést, mely szerint az Apple végre strapabíróbb, harisnyázott kábeleket csomagol a dobozba a korábbi, foszlásra erősen hajlamos zsinórok helyett. Ami pedig az adatátvitelt illeti, a nagyobb teljesítményre vágyók most abban reménykedhetnek, hogy Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 15 Pro és a 15 Pro Max USB-C csatlakozója "legalább" USB 3.2-es (5/10/20 Gbps) sebességgel hasít majd.

Mindez természetesen továbbra is csak pletyka, de mivel már két neves forrás is az alapmodellek korlátozására fogad, nem lennénk meglepve, ha be is válna a jóslat. Korábban egyébként egy olyan szóbeszéd is felröppent, hogy az Apple visszafoghatja a nem tőlük vásárolt kábelek teljesítményét, amiért az Európai Unió be is fenyítette a vállalatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.