Hirdetés

Egyre kevesebb az iOS-es alkalmazás



|

Most először történt meg az, hogy az Apple App Store kínálata csökkent.

Hirdetés

Most először történt meg, hogy az Apple alkalmazásboltjának kínálata zsugorodott. Az iOS-es eszközökre elérhető alkalmazások számának csökkenése annak köszönhető, hogy az Apple nagyobb erőkkel tisztogat. 

Hirdetés

Az almás vállalat eltávolítja az App Store-ból azokat a régi appokat, amelyek már nem felelnek meg az új iPhone-ok támasztotta követelményeknek, illetve azokat is törlik, amelyek a legutóbbi előírásoknak nem tesznek eleget. Szintén törli az óriás azokat az appokat, amelyek nem támogatják a mostanra megszokott 64 bites architektúrát. 

Mindennek köszönhetően az App Store-ban elérhető appok száma 2,1 millióra mérséklődött - 2016-ben ez a szám 2,2 millió volt. A Google Play Áruházban ezzel egyidejűleg nagyjából 3,5 millió alkalmazás található. 

Bár elsőre furcsán hangzik, de igazából nagyon is jó dolog, hogy már nem az appok mennyiségével kapcsolatban megy a verseny. Az Apple tisztogatásának a lényege ugyanis az, hogy csak a jó, minőségi alkalmazások maradjanak meg a kínálatában. Az Apple törölte a víruskeresésre kitalált appokat is, valamint a klónokat és a gyenge minőségűnek ítélt szoftvereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.