Hirdetés

Egyre rosszabb billentyűzeteket hoznak a modern laptopok



|

Az Apple, a Dell és a Razer is igyekszik kreatív megoldásokkal kilapítani a billentyűzetet, de gyakran felemás eredménnyel.

Hirdetés

Aki asztali PC-t és laptopot is használ, az általában az asztali billentyűzetet részesíti előnyben. Aki nincs odáig a laptopok billentyűzetéért, az sajnos nem örülhet. A trend tovább folytatódik, az Apple MacBook Pro billentyűzetes problémái pedig tökéletesen mutatják, hogy milyen kihívásokkal küzdenek ma a laptopgyártók. 

Hirdetés

A Fast Company egy részletes cikkben taglalta, hogy az új laptopok egyre laposabbak, a káva egyre kisebb a kijelző körül, maguk a laptopok emiatt vizuálisan egyre tetszetősebbek, na és persze könnyebben hordozhatóak. Sajnos mindennek a kárát a billentyűzet látja, a leütési távolság és a visszajelzés érzete is egyre alacsonyabb. Mivel a hely évről-évre csökken, a gyártók (főként az Apple, a Dell és a Razer) egyedi és kreatív billentyűzeteket találnak ki - de a tapasztalatok szerint eléggé felemás a végeredmény. 

Az Apple pillangós gombjai nagy arányban mennek tönkre az új MacBook Pro laptopokon. A Dell a MagLev billentyűkkel kísérletezik, de egyelőre csak az XPS 15 9575-ön, és a Razernek is van házon belül fejlesztett kapcsolója. 

Mindegyik megoldásra igaz, hogy a leütési távolság nagyon rövid, az érzet pedig merőben eltér attól, amit egy normál billentyűzetnél megszoktunk. A piac egyértelműen a laposabb és laposabb notebookok irányába tart, de jó kérdés, hogy mit sikerül kihozni a jövőbeli billentyűzetekből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.