Hirdetés

Egyre több gyermek igyekszik megbénítani iskolája hálózatát



|

DDoS támadásokkal próbálnak fennakadásokat okozni, már 9 éves kortól.

Hirdetés

Ahogy a technológia fejlődik, úgy lesz az oktatás egyre több eleme digitális - magyar iskolákban is találkozhatunk interaktív táblákkal, a papír alapú naplókat felváltotta a Kréta, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt egy-két évben akarva-akaratlanul is megismerkedhettek a gyerekek és szülők a távoktatás minden előnyével, nehézségével.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségének (NCA) kiberbiztonsággal foglalkozó egysége kénytelen most annak érdekében lépéseket tenni, hogy a terheléses, avagy DDoS támadások ne akadályozhassák a tanulást.

Hirdetés

Egy friss kutatás ugyanis arra világított rá, hogy a gyerekek (már 9 éves kortól) egyre többször indítanak iskolájuk hálózata, weblapja és egyéb szolgáltatásai ellen DDoS támadást. A járvány alatt jelentősen megnőtt a regisztrált esetek száma, ami a távoktatást tette az általánosnál is nehezebbé.

A Cyber Choices kampány keretében vizsgálják a kiberbűnözéshez kapcsolódó kereséseket az iskolai számítógépeken, és figyelmeztetik, segítő anyagokkal edukálják a diákokat a támadások hatásairól, büntetőjogi következményeiről. Ennek következményeképp azokon a helyeken, ahol már tesztelték a programot, valóban csökkent a DDoS-hoz kapcsolódó keresések száma.

Egyelőre 2000 általános- és középiskolára terjesztik ki, de ez csak a következő lépés, a jövőben egyre több és több intézményben igyekeznek majd elrettenteni a fiatalokat a kiberbűnözéstől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.