Hirdetés

Egyre több idős embernek van okostelefonja



|

A felmérések szerint a 65 év felettiek is felzárkóztak, mindegy, hogy okostelefonról, szélessávról vagy közösségi oldalakról van szó.

Hirdetés

A Pew Research Center amerikai lakosságot érintő felmérése szerint a 65 évnél idősebb felnőttek immáron több mint 40 százalékának van okostelefonja. Ez a duplája a 2013-as aránynak. 

Hirdetés

Ezzel egyszerre az idősebbek több mint kétharmada használja az internetet, pedig 2000-ben ez az arány csak 12 százalék volt. 

Szélessávú elérése az 51 százaléknak van, táblagépe 32 százaléknak, a közösségi oldalakat pedig 34 százalék használja. 

A mérföldkövek ellenére az idősebbek továbbra is úgy érzik, hogy távol állnak az internettől és a digitális kultúrától. Az idősebb internetezők harmada ráadásul nem érzi magát képesnek elektronikai eszközökkel elvégezni online feladatokat, a korcsoport fele pedig mások segítségét kéri, ha egy új eszközt be kell állítani vagy megtanulni használni. 

Mivel a mindennapokba egyre nagyobb mértékben épül be a technológia, ezért egyre többen figyelnek rá, hogy az idősek mennyire sajátítják el ezeket a dolgokat. A szélessáv elterjedése egyébként a háztartás bevételéhez és az iskolázottsághoz kötődött. 

A statisztikák rámutattak továbbá, hogy Amerikában nagy ütemben emelkedik az idősebb emberek aránya a lakosságon belül. Ma a 65 év felettiek az amerikai lakosság 15 százalékát teszik ki, de 2050-re ez már 22 százalék lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.