Hirdetés

Ejtőernyőt fotóztak a Marson



|

Nem tűnik nagy szónak, pedig korábban még sosem történt ilyen.

Hirdetés

A Perseverance marsjáró valami olyanra volt képes, mint korábban még egyetlen hasonló eszköz sem: ejtőernyőt fotózott a Marson küldetése 404. marsi napján (vagyis solján). Magán a fotón egy internetező szúrta ki az ejtőernyőt - a képet egyébként április 6-án osztotta meg hivatalosan a NASA.

Küldetése kezdete óta a Perseverance folyamatosan mozog, most először pedig pont olyan szögből fotózott eredeti leszállási helye irányába, hogy lencsevégre tudta kapni egykori saját ejtőernyőjét.

Hirdetés

Maga az ejtőernyő egyébként önmagában is különleges, ugyanis egy titkos üzenet került rá - ezt még februárban sikerült megfejteni. Az ernyő vörös és fehér sávjaiból a "Dare Mighty Things", vagyis "Merj hatalmas dolgokat megtenni" bináris kód olvasható ki.

A fentebb említett ejtőernyős fotó alább látható:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.