Hirdetés

El tudod képzelni, milyen egy laptop 100 colos kijelzővel? Nézd meg ezt!



|

Meredek kísérlet egy startuptól, hogy ilyen eszközzel lépnek a piacra, ha viszont bejön, korszakalkotó lehet.

Hirdetés

Amióta megszületett a laptop kategória, minden ide sorolt eszköz egy jól bevált receptet követ. Két részből álló test, felül kijelzővel, alul hardverrel, billentyűzet és a trackpad borításában. Nem véletlen, hogy ezzel kapcsolatban nem születtek elképesztő innovációk, hiszen ennél nehéz logikusabb elrendezést kitalálni, de mi van akkor, ha a kijelzőt kivesszük a képletből?

Pontosan ezzel kísérletezik most a Sightful névre hallgató startup, akik Spacetopnak nevezték el a laptopjukat, aminek nincs fizikai kijelzője.

Hirdetés

Helyette egy AR-szemüveg csatlakozik az eszközhöz, ami egy 100 colos digitális kijelzőt vetít a használó elé, ahova szépen kivetíti a futó alkalmazásokat, miközben a valódi tér is tökéletesen megfigyelhető marad.

Maga az elképzelés rendkívül izgalmas és sok felesleges újítással szemben ennek valóban meg lehet a felhasználói bázisa, a Spacetop csak az alapokat fekteti le valószínűleg egy egészen új hardver kategóriának, hiszen a hardvere és a szoftvere is problémás a mindennapi használathoz.

A Spacetop a Snapdragon 865-ös chipsettel dolgozik, ami mellett egy Adren 650-es GPU és 8 GB memória kapott helyet. A gép, ami kvázi egy félbevágott laptop, 1,5 kilogrammot nyom az NReal AR-szemüveg nélkül, és a saját fejlesztésű Spacetop OS operációs rendszert futtatja, amin többnyire saját alkalmazások futnak, bár a Microsoft Word és a Spotify már biztosan kompatibilis.

A Sightful egyelőre nem adott hírt arról, hogy mikor kerülnek piaci forgalomba az eszköz, egyelőre csak a weboldalukon lehet előjegyezni, és sajnos árat sem csatoltak az ajánlathoz. Egyes források szerint 2000 dollár a teljes csomag ára, ami egyébként nem is annyira elrugaszkodott egy újfajta technológiához képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.