Hirdetés

Elbukott a Quibi, nem akarunk mobilra gyártott sorozatokat



|

Nagy nevek indították el a Quibi streamingszolgáltatást, amely okostelefonra gyártott volna 10 perces sorozatepizódokat és álló tartalmakat. A cég elbukott, lehúzza a rolót.

Hirdetés

A mai mobilfüggő társadalomban hatalmas ötletnek tűnt Jeff Katzenberg és Meg Whitman részéről, hogy úgy 6 hónapja elindították a Quibi nevű streamingszolgáltatást, ami alapvetően mobilra gyártott volna 10 perces sorozatepizódokat és álló tartalmakat.

A cég vezetői azonban nyílt levélben közölték, hogy nem lett siker az ötletük, mert nem volt elég erős az ötlet ahhoz, hogy megálljon a saját lábán, és talán az időzítéssel is gond volt. Pedig 1,75 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek az indulásra. 

Hirdetés

A Quibi most lehúzza a rolót, a részvényesek visszakapják a pénzüket, a dolgozókat elküldik. Pedig épp a napokban tette közzé a tévés platformokra az appjait a szolgáltatás, igaz, már pletykálták, hogy eladnák a tartalmaikat. 

A Quibi egy mobilokra írt videós streamingplatform lett volna, havi 5 dollárért lehetett volna rövid tartalmakat nézni a mobilon.

A jelek szerint erre nem igazán vágynak az emberek, több jelentés is előkerült az elmúlt egy évben arról, hogy filmet és sorozatot a többség még mindig szívesebben néz televízión, a mobil pedig inkább tartalék, ha erre nincs lehetőség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.