Hirdetés

Elérhető a védettséget igazoló mobilapp



|

iOS-re és Androidra is megjelent a hivatalos, EESZT-hez kötött alkalmazás.

Hirdetés

Ahogy azt néhány nappal ezelőtt belengették, elkészült az okostelefonos app, amivel azok, akik megkapták a Covid19 elleni védőoltásukat, igazolhatják védettségüket, és hasznos információkhoz juthatnak. Az alkalmazás iOS-en EESZT Lakossagi, Androidon a Play Áruházban EESZT alkalmazás néven érhető el.

A külsejét tekintve egészen fapados appba való belépéshez először el kell látogatni az EESZT oldalára, majd az ügyfélkapus bejelentkezést követően a Mobilalkalmazások menüpontra kattintani. Itt megkeresni az Új regisztráció gombot, beolvasni az appban a TAJ-szám megadása után megjelenő QR kódot, megadni egy hat számjegyű PIN-kódot, amivel aztán egyszer használatos belépőkódokat tudunk generálni a bejelentkezéshez. Nem bonyolult, bár engem végül beengedett simán a PIN-kóddal is.

Hirdetés

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy az applikációval lehet majd igazolni a védettségi oltás beadatását, az oltott nevét, a TAJ-számát, az oltás idejét, a védettség tényét vagy hiányát jeleníti meg az app egy QR-kód mellett. Azért biztos, ami biztos, aki már megkapta, vigye magával mindig a kártyáját is, hátha valamilyen okból nem működne a rendszer - bármikor érheti terheléses támadás, ugye. Emellett nincs benne a személyi igazolvány száma vagy az útlevélszám, ahogy azt sem tüntetik fel, pontosan mely oltást kaptuk meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.