Hirdetés

Életre kelti az Emojikat a Google Messages



|

Animált emojik hadával dobta fel a népszerű üzenetküldőt a legutóbbi frissítés.

Hirdetés

A Google még 2014-ben indította útjára az Android Messages nevű, SMS- és RCS-alapú üzenetküldő platformját, amely az iMessage alternatívája kíván lenni a robotos operációs rendszeren. Az időközben szimplán csak Messagesre átkeresztelt szolgáltatás számos fontos frissítést kapott az évek során, köztük a kétoldali titkosítás bevezetésével.

A legújabb update ugyan nem hoz ilyen horderejű változtatást, az emojk szerelmeseinek viszont szerezhet néhány kellemes percet.

Hirdetés

A Google Messages legújabb, 20230630 verziószámú kiadása ugyanis animált emojikkal dobta fel a repertoárt, amelyek akkor aktiválódnak, ha üzenet helyett csak egy szimbólumot küldünk a csevegőpartnerünknek. Az alábbi videó megmutatja, hogyan is kelnek életre az emojik a gyakorlatban:

A rossz hír, hogy a frissítés egyelőre csupán a béta programban érhető el, de idővel bizonyára a nyilvános kiadásba is utat törnek maguknak az izgő-mozgó szimbólumok. Itt pedig nem kevés lehetőségről beszélünk, a Google hivatalos adatbázisa szerint ugyanis több száz emoji támogatja az animációkat. A gyűjtemény weboldalát meglátogatva egyenként megnézhető, melyik hogyan "viselkedik", amikor mozgásra kerül a sor.

Nem ez az első alkalom, hogy a Google kreatívra veszi a figurát az emojikkal, korábban például a Gboard billentyűzetet dobták fel az Emoji Kitchen nevű megoldással, amellyel szabadon kombinálhatjuk a hangulatjeleket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.