Hirdetés

Életveszélyt jelentenek az Apple új headsetének vásárlói



|

Egy Vision Pro-tulajt már le is tartóztattak, miután az AR/VR szemüvegben vezette a Tesláját.

Hirdetés

A terméket érintő sokévnyi találgatás, majd a hivatalos leleplezést követő több mint fél év várakozás után a múlt héten hivatalosan is elindult az Apple Vision Pro AR/VR headset forgalmazása az Egyesült Államokban, ahol még a nettó 3500 dolláros, vagyis több mint 1,2 millió forintos induló ár sem riasztotta el az embereket attól, hogy már előrendelésben elkapkodják a készlet nagy részét.

Sokak számára viszont egy ilyen méregdrága termék csak akkor ér valamit, ha másoknak is kérkedhetnek vele, így az első beszámolók alapján máris ellepték az USA utcáit az almás szemüvegben lófráló emberek, akik gyakran életveszélyes helyzeteket okoznak ezzel.

Hirdetés

A legsúlyosabb esetek valószínűleg azok az illetők, akik a Vision Próban vezetik az autójukat: a NoteBookCheck értesülése szerint egy embert már le is tartóztattak emiatt, de még az egyenruhásokkal való összekülönbözés kockázata ellenére is népszerű lehet ez a Darwin-díjért kiáltó műfaj, mivel az első napokban több videó is felkerült az internetre, amin olyan sofőrök láthatók, akik kombinálták a Tesla részben önvezető módját a headsettel.

Holott az előbbi még mindig igényelné a sofőr aktív figyelmét, az utóbbi esetében pedig az Apple kifejezetten felhívja rá a figyelmet, hogy a terméket nem szabad olyan helyzetben használni, ahol egy meghibásodás sérüléshez vezethet.

A fenti agysebészekhez képest már-már ártalmatlannak tűnik a következő alanyunk, aki a nyílt utcán sétálgat a Vision Próban, a zebrán is viselve az eszközt. A többsávos útszakaszon átkelve a főhősünk még egy szünetet is tart  - talán azért, hogy válaszoljon az iMessage-üzeneteire?

Az alábbi illető ezzel szemben viszont kizárólag önmagára jelent veszélyt, hiszen a nem éppen a biztonságosságáról hírhedt New York-i metrón viseli önfeledten a 3500 dolláros headsetet, de végtére is ez jóval stílusosabb megoldás, mint egy táblát feltartani "Engem rabolj ki!" felirattal.

Mindez pedig csak egy apró merítés az első napok terméséből, az előttünk álló napokban valószínűleg újabb hajmeresztő példákat látunk majd arra, hogyan nem érdemes hordani a Vision Prót. Hogy aztán mennyi ideig tart majd a trend, azt nehéz megjósolni, hiszen az Apple AR/VR kütyüje most még nagyon friss, pár hónap múlva talán nem lesz akkora flex ebben mutatkozni. Emellett azt sem szabad kizárni, hogy a fenti példák megrendezett jelenetek, hiszen a közösségi médiában sosem kell a szomszédba menni a figyelemhajhász emberekért.

Mindenesetre ha hihetünk a pletykáknak, a Vision Pro még az idén eljuthat az európai piacra, így könnyen lehet, hogy nemsokára élőben is találkozhatunk majd a videókat idéző esetekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.