Hirdetés

Elfelejthetjük a Windows legendás billentyűkombinációját?



|

Nem lesz többé szükség a CTRL+ALT+DEL-re, legalábbis, ha egy rakoncátlankodó programot szeretnénk lecsapni.

Hirdetés

A Windows 11 felhasználók csak kapkodják a fejüket, annyi friss fejlesztésről érkezett hír az eheti Microsoft Build 2023-ról. A redmondiak éves fejlesztői konferenciáján természetesen központi téma volt a mesterséges intelligencia kérdése, de új funkciókról is érkezett bejelentés.

Amerikai testvérlapunk, a PCWorld.com számolt be róla, hogy az egyik legfrissebb újdonság nyugdíjba küldheti azt a billentyűkombinációt, amiről bizonyára sok Windows-felhasználónak vannak kellemetlen élményei.

Hirdetés

A CTRL+ALT+DEL szentháromságot a legtöbben akkor vetik be, ha valamelyik program megmakacsolta magát, ilyenkor pedig a Feladatkezelőt kell segítségül hívni, hogy a renitens szoftvert megpróbáljuk jobb belátásra bírni. Na jó, nem akarunk senkit megvezetni, hiszen valószínűleg ember nincs a bolygón, aki türelmesen nekiállna várakozni ilyenkor, ehelyett az End task (Feladat befejezése) gombot keresi mindenki, hogy minél hamarabb az örök pixelmezőkre küldhesse a lefagyott programot.

Ezt a folyamatot áramvonalasítja a most beígért frissítés. Mostantól ugyanis nem kell a Feladatkezelő mélyén kotorászni, és a hosszú listából kikeresni, hogy épp melyik program kapott virtuális agyvérzést. Ehelyett elég lesz az adott program tálcán megjelenő ikonjára kattintani a jobb egérgombbal, majd a felugró lehetőségek közül kiválasztani a Force Quit (Bezárás kényszerítése) opciót.

Nem ez az egyetlen frissítés, ami érkezik a Windows 11-hez: a jövőben egyszerűsödik az RGB-világítás vezérlése, de jön a Mouse without Borders is, ami nem egy egereknek szóló játékos vetélkedő lesz - a Játék határok nélkül mintájára - hanem a Microsoft PowerToys kiegészítése, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen egérrel több PC-t is vezéreljünk. Emellett lesz végre rendes Windows Backup app a biztonsági mentésekhez és megérkezik a Windows Copilot, amely mesterséges intelligenciával fogja segíteni a felhasználók dolgát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.