Hirdetés

Elfogyott a Google türelme, búcsúzik a Google Glass



|

Harangoztak a Google okosszemüvegének.

Hirdetés

A Google még 2012-ben leplezte le az akkoriban kifejezetten futurisztikusnak tűnő Google Glass okosszemüveget, a korlátozott képességekkel bíró eszköz azonban sosem vált igazán népszerűvé, amiben az 1500 dolláros ár mellett a megkérdőjelezhető hasznosság és az adatvédelmi aggályok is szerepet játszhattak.

A keresőóriás azzal próbálta menteni a menthetőt, hogy a Google Glass Enterprise Edition brand alatt egy kifejezetten vállalati felhasználásra szánt termékként pozicionálta újra a szemüveget, amelynek 2019-ben mutatta be a második generációját. Az áttörést azonban ez sem hozta el, így a gyártó most feladja a próbálkozást.

Hirdetés

A Google ugyanis a Glass hivatalos weboldalán jelentette be, szeptember 15-ével megszűnik az Enterprise Edition okosszemüvegek támogatása. A gyártó addig már nem is tervez újabb szoftverfrissítéseket, a határidő lejárta ezért a gyakorlatban csak abban hoz változást, hogy szeptember közepétől már senki sem kaphat cserekészüléket.

A külsős fejlesztők ugyan a támogatás lejártát követően is kiadhatnak frissítéseket az alkalmazásaikhoz, ám mi nem számítanánk nagy lelkesedésre a részükről, ha már maga a Google is az út szélén hagyja a terméket. A döntés a 2020-ban befutott Meet on Google Glass alkalmazást is érinti, amely szeptember 15-től nem kap több frissítést, így ha valami gond lesz az appal, az már úgy is marad.

A szemüveg szoftveres gondjainak megoldását a Google a hivatalos nyugdíjazáson túl már csak annyiban fogja segíteni, hogy az alábbi linken továbbra is elérhetővé teszi az eddig megjelent rendszerkép-fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.