Hirdetés

Elhagyta az Apple-t a szivárgásnyomozója



|

Az almás cég világszintű nyomozásokért felelős igazgatója a Facebook biztonsági szakembereként folytatja.

Hirdetés

Furcsa dolog, de az Apple-nek van világszintű nyomozásokért felelős igazgatója, aki eddig Lee Freedman volt. A termékszivárgások után kutató vezető azonban elhagyta a cupertinói vállalatot, és a Facebook teljesítésért és biztonságért felelős igazgatója lett. 

Hirdetés

Ő volt az az ember, akit az Apple megbízott, hogy levadássza az összes szivárgást, többek között az iPhone X-zel kapcsolatosakat is. A cél az volt (és továbbra is marad), hogy a megjelenés előtt ne kerüljenek a nyilvánosság elé videók, képek, információk az új termékekről, szolgáltatásokról. 

2011 óta igazából nem találtak bárokban felejtett iPhone prototípusokat, azonban Freedman munkája ellenére tavaly is előkerült egy belső memo, amely szerint több iPhone- és iPad-ház is kikerült 2016-ban a gyárakból. 

A szivárgások, pletykák és találgatások tömegei miatt tavaly az iPhone X-ről is tudtunk már mindent, mire bemutatkozott - a készülék sokkal nagyobb durranás lehetett volna, ha titokban marad, elvégre az eredeti iPhone óta a legnagyobb változtatást jelentette. Az Apple belső biztonsági dokumentumai alapján a legtöbb szivárgás közvetlenül az Apple saját kampuszáról kerül elő, és nem az ellátóláncból vagy az iparági partnerektől. Azt nem tudni, hogy mindennek van-e köze Freedman távozásához. 

Jó kérdés, hogy a 2018-as iPhone-ok mekkora meglepetést okoznak. Pletyka bőven van, ráadásul sok van, ami teljesen hihetőnek tűnik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.