Hirdetés

Elhalaszthatják a Nemzetközi Űrállomás nyugdíjazását



|

Az Egyesült Államok kormányzata megadta az engedélyt, hogy az évtized végéig működjön a Nemzetközi Űrállomás.

Hirdetés

Már egy ideje ismert az a terv hogy a Nemzetközi Űrállomás helyett más létesítmények lássák  el az alacsony Föld körüli pályán szükséges feladatokat, aminek kapcsán az 1998-ban munkába állt állomást nyugdíjaznák. Erről úgy gondoltuk, 2024-ben következhet be, ám úgy tűnik, az amerikai fél most a program meghosszabbítását javasolja.

A NASA szakértői arról tájékoztatták az Egyesült Államok elnökét, hogy 2030-ig még használhatónak tartják az ISS-t, Joe Biden pedig úgy tűnik, hogy megfogadja a tanácsot, ugyanis közvetlenül az újév előtt a kabinet engedélyt és utasítást adott rá, hogy a javasolt ideig folytassa működését a Nemzetközi Űrállomás.

Hirdetés

Pontosabban arra, hogy a NASA illetékes vezetői vegyék fel a kapcsolatot a lakható környezetet biztosító műhold többi üzemeltetőjével, így európai, kanadai, orosz, és japán kollégáikkal, hogy készítsék elő az állomás működésének kiterjesztését.

Az amerikaiak azzal indokolták az ISS missziójának meghosszabbítását, hogy ez még egy teljes évtizednyi fejlesztés mellett lehetővé teszi, hogy még inkább sima legyen az átmenet a teljes mértékben államilag működtetett Nemzetközi Űrállomás és az állami megbízásból, de privát cégek által üzemeltetett utódjai között. Az Egyesült Államok három céget, a Blue Origint, a Nanorackset és a Northrop Grummant bízta meg az új állomások megtervezésével, ezáltal úgy számolnak, hogy pénzt spórolhatnak, amit a Holdat és a Marsot célba vevő Artemis programra fordíthatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.