Hirdetés

Elképesztő, hogy mennyit keres az új iPhone-ok tárhelyén az Apple



|

A jelentések szerint idén sem azért olyan elképesztően drágák a nagyobb tárhellyel rendelkező iPhone készülékek, mert a nagyobb chip sokba kerülne az Apple-nek.

Hirdetés

Az Apple nem ad el olyan sok okostelefont, mint a Samsung vagy a Huawei, de a lassuló piac ellenére továbbra is nagyon magas haszonkulccsal dolgozik. Ezt mutatja egyébként az iPhone XR vételára is (299 990, 319 990 és 359 990 forint), hiszen a magas összegért cserébe rengeteg modern és megszokott dologról le kell mondani a vásárlóknak. 

Hirdetés

Az iPhone XS és az iPhone XS Max már nem spórolnak, ugyanakkor az 512 GB-os, abszolút csúcsmodellért már 577 990 forintot kell fizetni. Az iPhone XS Max belépőára 439 990 forint, tehát az extra tárhelyért 138 000 forint felárat kér az Apple. Az IHS Markit elemzője, Wayne Lam szerint a tárhelyen keres a legtöbbet az Apple. Itt ugyanis gyártási oldalról elegendő egyetlen chipet kicserélni, nem kell semmit áttervezni. 

Az elmúlt években ráadásul egyre olcsóbbak lettek a NAND flash chipek - de nem az Apple termékek vásárlói számára. Az Apple minden egyes GB-ért 78 centet kér Amerikában, pedig csak 25 centet fizet azért. A Samsungnál az 512 GB-os Galaxy Note 9 esetében ez a szám 65 cent, ami még mindig magas haszonkulcsot jelent, de kevésbé tolakodó a fogyasztókkal szemben. 

Az Apple persze mindig is sokat keresett az iPhone-ok nem bővíthető tárhelyén, de az iPhone XS és az iPhone XS Max új szintre emelte a nyereségeket. Az Apple az 512 GB-os modellel 134 és 241 dollárral keres többet, mint a 256 és a 64 GB-os verzión. Ebből pedig már az összeszerelést és a szoftveres utómunkát sem kell kifizetnie a Bloomberg szerint

Az Apple tervei szerint a nem túl távoli jövőben jönnek az 1 TB-os iPhone-ok is. Vajon mennyibe kerülnek majd? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.