Hirdetés

Elképesztő látványos a hurrikánba beküldött drón felvétele



|

A Saildrone vállalat az amerikai légkörkutató intézet együttműködésével készítette a videót.

Hirdetés

Észak-Amerika keleti partjai mentén jelenleg is tombol a Fiona nevű hurrikán, ami hatalmas pusztítást végzett Kanadában. A NOAA, vagyis az amerikai légkörkutató intézet kihasználta az alkalmat, és készített egy különleges felvételt a Saildrone céggel együttműködve, hogy feltárhassák, mi zajlik a hurrikán belsejében. A videót a Bermuda-szigetcsoporttól délkeletre, az Atlanti-óceánon rögzítették meglehetősen mostoha időjárási körülmények között.

Az erre a célra felhasznált eszköz egy Saildrone Explorer SD 1078 drón volt, amit egy robotikus szörfdeszkára erősítve küldtek a 4-es kategóriájú hurrikánba. A videót a Washington Post időjárással foglalkozó aloldala, a Post Climate osztotta meg az Instagramon, nézzétek meg a cikk végén ti is.

Hirdetés

A Saildrone szakemberei egyébként már korábban is kísérleteztek azzal, hogy a hurrikánok közepéhez a lehető legközelebb jussanak a drónokkal, és a minél több, pontos méréseket rögzítő felvételeket készítsenek. A kaliforniai cég eszközei már összesen több mint 18 ezer napot töltöttek a tengeren, hogy éghajlati és óceántérképzési adatokat gyűjtsenek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.