Hirdetés

Elképesztő lesz a Disney igazi fénykardja



|

Az eszköz a jövőre nyitó Disney World egyik nagy látványossága lesz.

Hirdetés

A tavalyi és idei évet komolyan beárnyékolta a koronavírus-járvány a szórakoztatóipar számára (is), emiatt a Disney parkok is hatalmas veszteségeket szenvedtek. A gigász azonban készül a visszatérésre, és a tervei között szerepel egy igazi látogatómágnes is: 2022-ben megnyílik a Star Wars: Galactic Starcruiser szálloda, amelyben az érdeklődők egy két napos "sztoriátélős" kalandban vehetnek részt egy Halcyon csillagromboló fedélzetén.

Ezalatt többek között kitanulják az űrhajó navigációs és védelmi rendszereit, élvezik a finom galaktikus életeket, kiruccannak a Star Wars: Galaxy's Edge területére, megcsodálják egy Twi'lek táncos fellépését, valamint részt vesznek egy tréningen is, ahol a fénykard forgatását sajátítják el. 

Hirdetés

Noha a Hacksmith Industries tavaly már rémisztően közel állt hozzá, hogy megalkosson egy valóban használható fénykardot, még az sem volt az igazi. A Disney változata viszont annak tűnik, legalábbis olyan a kinézete és a hangja is, mint a filmekben látott fegyverekének. A kaland során ugyanis a látogatók kapcsolatba kerülnek Rey-jel is, aki egy realisztikus fénykardot hord majd. Valahogy így:

A fénykardot először a Disney Parks elnöke, Josh D'Amaro jelentette be egy videóbemutató keretében április végén, amelyet az újságírók nem rögzíthettek, viszont alaposan meglepődtek a látványon. Röviddel ezután a Disney egyik kreatív vezetője, Scott Trowbridge árulta el Twitteren, hogy a hír igaz, most pedig a Disney erősítette meg, hogy a kelléket a Disney Imagineering Research and Development tervezte.

Bár a vállalat még nem prezentálta, hogyan működik pontosan a fénykardjuk, az alábbi videó igyekszik rámutatni a részletekre, többek között a Disney egy 2017-ben benyújtott szabadalmát felhasználva, a mérőszalag működési elvét és LED-es fénycsíkot segítségül hívva. 

A The Verge beszámolója szerint a Disney Imagineering Research and Development továbbra is dolgozik az igazi fénykardon, de várhatóan készen lesznek vele a Galactic Starcruiser szálloda 2022-es nyitására és várhatóan a vendégek meg is vásárolhatják majd őket. Árról egyelőre érthető módon nem esett szó, de tekintve, hogy a Disney "hagyományos" fénykardjai darabonként nagyjából 60 ezer forintot kóstálnak, valószínűleg a továbbfejlesztett modellek nem lesznek olcsók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.