Hirdetés

Elkészült a sapka, ami átveri az arcfelismerő rendszereket



|

Az arcfelismerő rendszerek bármelyik hírességként azonosíthatják a sapkát viselő felhasználót.

Hirdetés

A Fudan University, a Chinese University of Hong Kong, az Indiana University és az Alibaba együttműködésének hála elkészült egy olyan baseball sapka, amely hatékonyan és megbízhatóan veri át az arcfelismerő rendszereket, és hiteti el azokkal, hogy a viselője valaki más. 

Hirdetés

A kutatók apró LED-ekkel dobták fel a sapkát, amelyek infravörös pontokat sugároznak a stratégiai fontosságú pontokon a viselő arcára. A FaceNet rendszert az esetek 70 százalékában sikerrel vezették így félre, és a viselőket hírességekként azonosíttatták a rendszerrel. 

Szabad szemmel az infravörös pontok nem láthatóak, de tény, hogy ezzel a módszerrel csak a biztonsági kamerákat lehet átverni, az embereket nem. A kutatók azt szerették volna megtudni, hogy ez a technológia milyen veszélyeket jelent az arcfelismerés világára nézve. 

A kutatás azért is időszerű, mert az NVIDIA például azon dolgozik, hogy automatikus arcfelismerési technológiát építsen a CCTV kamerákba, amelyeket aztán eladhatna a jövőben a városoknak. 

A mostani projekt nem csak egy kísérlet, hanem ébresztő is azoknak a vállalatoknak és kormányzatoknak, amelyek a biztonsági kamerákat arcfelismerésre használnák. A szakemberek szerint megfigyelésre és hitelesítésre még mindig nagyon alkalmatlanok a mai arcfelismerési technológiák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.