Hirdetés

Elkészült a világ első vizeletmentes terhességi tesztje



|

Valamivel pontatlanabb, mint a hagyományos tesztek, cserébe kényelmesebb a használata.

Hirdetés

Piacra dobták a világ első olyan terhességi tesztjét, amelyhez nincs szükség vizeletmintára, ugyanis a nyálból is képes kimutatni a terhességet. A SaliStick nevű teszteket már most is meg lehet vásárolni a Superdrug áruházlánc brit és írországi üzleteiben.

A módszer azért működőképes, mert a terhességi tesztek az úgynevezett humán korion-gonadotropin (HCG) hormon jelenlétét jelzik, ez egyaránt megtalálható a várandós nők vizeletében és nyálában is. A SaliStick kényelmesebbé teszi a terhesség megállapítását, a korábbi tesztekre ugyanis rá kellett vizelni, vagy rácsepegtetni az összegyűjtött vizeletet, de ez a művelet érthető módon meglehetősen kényelmetlen és bonyolult volt.

Hirdetés

A mostani eszköz használatához elegendő a pálca végét 90 másodpercig a szájban tartani és néhányszor megforgatni. A levett mintát egy erre szolgáló egységbe kell bedugni, majd 5-15 percet várni az eredményre.

A SaliSticket több mint 300 nő részvételével tesztelték, az esetek 95 százalékban pontos eredményt produkált a kimaradó menstruáció első napján. Ez egyébként valamivel pontatlanabb a hagyományos, vizeletmintás teszteknél.

A terhességi teszthez fejlesztettek egy okostelefonos applikációt is, azonban egyelőre ezt nem lehet megtalálni sem a Google Play sem az Apple Store áruházakban, így egyelőre kérdéses, hogy pontosan mire szolgál az alkalmazás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.