Hirdetés

Elkezdte a tűzoltást a Spotify, miután nemrég kiállt a dezinformálás mellett



|

Először inkább Joe Rogan mellett döntöttek, most már kicsit árnyaltabban látják a dolgokat.

Hirdetés

Hatalmas fogás volt a Spotify-nak, hogy hosszas tárgyalások után a platformra tudta csábítani Joe Rogant, aki a világ egyik leghallgatottabb és legmegosztóbb podcastjének házigazdája. A The Joe Rogan Experience már számtalan hírességet, színészt, zenészt és egyéb közéleti szereplőt tudhatott vendégeként, akik szabadon elmondhatják a véleményüket a műsorban, ami hallgatók millióihoz jut el nap mint nap.

Ugyan máskor is voltak már rendkívül megosztóra sikeredett epizódok, mostanában már tényleg túl messzire ment Rogan azzal, hogy beengedte a műsorába a COVID-19-cel kapcsolatos félreinformáló hangokat.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban már több zenész és podcast házigazda is felemelte a hangját, jelezték, hogy készek eltűnni a Spotify-ról, amennyiben a platform nem lép fel a dezinformálás ellen. Köztük volt Neil Young és Joni Mitchell is, akik mindketten túlélték a gyermekbénulást, így testközelből tudják, hogy milyen veszélyekkel jár az oltásokkal kapcsolatos álhírterjesztés.

A Spotify-nál végül úgy döntöttek, hogy támogatják Joe Rogant és a műsorát, aminek következtében az említett két zenészen túl például Brené Brown kutató, író és podcast házigazda is felfüggesztette a tartalmainak megjelenítését a platformon. A helyzeten az sem javított, hogy kiderült, a Spotify iránymutatása erősen hiányos az egészségügyi kérdésekben, sőt tulajdonképpen a klímaváltozás tagadását is teljesen elfogadhatónak tartják.

A hatalmas felháborodás és művészi fellépéseknek háló a Spotify mostanra bejelentette, készítenek egy iránymutatást arra az esetre, amikor valaki a COVID-19-cel kapcsolatban publikál podcast epizódot. Az üggyel kapcsolatban még Joe Rogan is megszólalt, aki bocsánatot kért, hogy ilyen helyzetbe hozta a Spotify-t és ígéretet tett arra, hogy a másik oldalról is meg fog hallgatni szakértőket, azonban továbbra is kiáll amellett, hogy a podcastjében szólásszabadság van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.