Hirdetés

Elköltött 7,5 millió forintot az Apple ID-jén, majd megszűnt mindenhez a hozzáférése



|

A felperes szerint törvénytelen módon szabja meg magának az Apple, hogy miképp függesztheti vagy törölheti a felhasználók Apple ID-jét.

Hirdetés

Egy pennsylvaniai férfi beperelte az Apple-t miután közel 25 ezer dollárt (kb. 7,5 millió forintot) költött a saját Apple ID felhasználójával, de az Apple figyelmeztetés nélkül törölte azt, ezzel együtt tehát minden megvásárolt elemhez megszűnt a hozzáférése - írja a Law360.

A felperes, Matthew Price szerint egyenesen "törvénytelen", hogy az Apple az általános szerződési feltételekben foglaltak alapján bárkinek az Apple ID-jét figyelmeztetés nélkül törölheti. Azt is megjegyzi, hogy a fiók megszüntetésével a felhasználó Apple-eszközeinek értéke is jelentősen sérül, hiszen így az arra megvásárolt szolgáltatások és tartalmak is elérhetetlenné válnak.

Hirdetés

Price emellett az egyenlegén maradt kb. 7 dollárral sem tud mit kezdeni, ahhoz is megszűnt a hozzáférése.

A kereset nem taglalja, hogy pontosan miért törölték a férfi fiókját, csak annyi szerepel benne, hogy "figyelmeztetés és magyarázat nélkül" került erre sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.