Hirdetés

Ellophatták a hajlékony Samsung kijelzők titkait



|

A dél-koreai hatóságok szerint a Samsung hajlékony kijelzős technológiáját kiszivárogtatták Kínának.

Hirdetés

A mobilpiacon óriási csatára számíthatunk a hajlékony okostelefonok világában. A harc már jövőre elindul, egy dolog azonban biztos: a sikert alapvetően az hozhatja el, ha az eszközben remek hajlékony kijelző van. Néhány nagy kijelzőgyártó gőzerővel dolgozik azon, hogy szuperprémium megoldásokat tegyen elérhetővé. 

Hirdetés

Kiderült azonban, hogy egyes felek keményen dolgoznak azon, hogy ezeket az újításokat ellopják. A Reuters jelentése szerint a dél-koreai hatóságok 9 embert vádoltak meg azzal, hogy illegálisan adtak tovább olyan dokumentumokat, amelyek Samsung technológiákról szólnak. 

A Toptec Co Ltd. ügyvezetőjét és nyolc alkalmazottját vették elő - ez a cég biztosítja a gyártási felszereléseket a mobilkijelzőkhöz, a Samsungnál is. A vádak szerint a Samsung gyáraiban használt eszközökkel kapcsolatos információkat és a hajlékony OLED-panelek rajzait is eladták egy ismeretlen kínai félnek, 13,85 millió dollárért. 

A Toptec szerint ez nem igaz, és teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal. A cég részvényei a hír hatására 20 százalékkal zuhantak. 

Érdekesség, hogy míg a Samsung saját kijelzőket használ a hajlékony mobilpiacon, addig a másik nagy szereplő, a Huawei, a kínai BOE segítségét kérte. Azt nem tudni, hogy a titkok végül hol köthettek ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.