Hirdetés

Elloptak 600 bányászgépet



|

Az elmúlt három hónapban sorra lopták el Izlandon a bányászgépeket, nagyjából 2 millió dollár értékben.

Hirdetés

Hogyan lehet olcsóbban belekezdeni a kriptovaluták bányászatába annál, hogy megépítjük a saját bányászgépünket? Úgy, ha lopunk egyet - legalábbis erre a következtetésre jutottak azok a tolvajok, akik az elmúlt három hónap során újabb és újabb bányászgépeket loptak el Izlandon. Nagyjából 600 bányászgépet tulajdonítottak el több adatközpontból. 

Hirdetés

Az első lopások decemberben történtek, a negyedik pedig januárban. Az izlandi hatóságok egyelőre 11 személy ellen nyomoznak, köztük van egy biztonsági őr is. 

A becslések szerint a tolvajok 2 millió dollár értékű hardvert loptak össze. A rendőrség egyelőre nem bukkant az eszközök nyomára. Ugyanakkor a hatóságok aktívan figyelik az országban az energiafogyasztást: a kriptovaluták bányászatához sok energia kell, így talán sikerül majd lefülelni a tolvajokat. 

A rendőrség a helyi internetszolgáltatókkal, villanyszerelőkkel és raktárüzemeltetőkkel is együttműködik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.