Hirdetés

Elmével vezérelhető számítógépekben gondolkodik a Facebook



|

A Facebook felvásárolta az agyi interfészre specializálódott CTRL-labs startupot.

Hirdetés

A Facebook a héten jelentette be, hogy felvásárolta a CTRL-labs nevű startupot. A cég kifejezetten agyi interfész alapján, elmével vezérelhető számítógépekre specializálódott. 

Hirdetés

A CNBC jól értesült forrásai szerint 500 millió és 1 milliárd dollár közötti összeget fizettek a cégért, ami a Facebook Reality divíziójához csatlakozik. Itt foglalkoznak az Oculur VR-ral, a kiterjesztett valósággal és az aggyal kapcsolatos kísérletekkel is. 

A CTRL-labs egy olyan karkötőt fejlesztett eddig, ami a gerincből fogadta az elektromos jeleket. A technológia működéséről Andrew Bosworth, a Facebook egyik alelnöke részletesebben is beszélt. 

Érdekesség, hogy elmével vezérelhető technológiát a Facebook már idén nyáron is mutatott: olyat, amin két éve dolgozik. Ez azonban kevésbé volt praktikus, ugyanis agyi implantátumok használatát követelte. Ilyenre valószínűleg nem sokan lennének hajlandóak, főleg a Facebook kapcsán - egy karkötőt felvenni azonban talán kevésbé kockázatos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.