Hirdetés

Élőben nézheted, hogy a Galaxy Z Flip 5 vagy a Motorola Razr 40 Plus törik-e össze hamarabb



|

Terheléses tesztnek vetnek alá két frissen megjelent hajtogatós mobilt, a készülékek párbaját egy YouTube csatorna közvetíti.

Hirdetés

Nagy keletje van manapság a hajtogatós mobiloknak. Több telefongyártó cég is új modelt jelentetett meg idén nyáron, a Samsung mindjárt kettőt is. Az ilyen készülékek a számos előny mellett egy komoly hátránnyal is bírnak egy hagyományos telefonnal szemben. Ez nem más, mint a mechanika sérülékenysége. Általában a cégek végeznek ilyen irányú teszteket megjelenés előtt álló típusokon, de rendszerint gépekkel, tehát figyelmen kívül hagyják az emberi tényezőt.

Egy YouTube-csatorna tartalomgyártói úgy döntöttek, hogy egy korábbi, a Galaxy Z Flip 3-mal megejtett tesztjükhöz hasonlóan, most az új Galaxy Z Flip 5-öt és a Motorola Razr 40 Plust is hasonló próbának vetik alá.

Hirdetés

A megmérettetés lényege, hogy két ember egy-egy készüléket kinyit, majd becsuk egészen addig, míg az anyag el nem fárad és a telefon megadja magát. A cégek sokszor a  gyári tesztek eredményeivel szeretnének nagyot villantani, a hasonló készülékek esetében általában több százezres számot megadva. Tavaly a Z Flip 3 jól teljesített a manuális teszten, több, mint 400 ezer alkalommal nyitották ki és csukták be, mielőtt felmondta a szolgálatot.

A próbára tett készülékek a hír írásának pillanatában már átlépték a 62 ezres számot, de a váltásban dolgozó önkéntesek nem állnak meg, hanem kitartóan nyitnak és csuknak tovább, egészen az elkerülhetetlen befejezésig. Remélhetőleg még jó darabig bírják a készülékek a "gyűrődést". Ha sikere lesz a tesztnek, a videó készítői szeretnének más, változatosabb mechanikai terheléses vizsgálatnak is alávetni mobilokat. Ilyenek lehetnek például a víz, a magas hőmérsékleti terhelés, és az ejtési teszt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.