Elon Musk az igazságot kereső mesterséges intelligenciát fejleszt



|

A célja az univerzum természetének a megértése.

Bár szűk három hete Elon Musk is aláírta azt a nyílt levelet, amiben a tech-világ nagyjai azt kérik az összes, mesterséges intelligenciát (MI) fejlesztő cégtől, hogy legalább fél évre függesszenek fel minden hasonló munkát - amíg a megfelelő szabályozást ki nem lehet alakítani - most úgy tűnik, annyira nem ragaszkodik a hat hónapos szünethez. Nehéz legalábbis másra gondolni azután, hogy Musk megosztott néhány részletet a legújabb mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektjéről, amelybe azután vágott bele, hogy otthagyta a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-t - írja a C|Net. 

Musk nemrég a Fox News gyakran botrányokba keveredő műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy TruthGPT néven szeretné elindítani az új MI-platformot, amellyel az a célja, hogy megértse az univerzum működésének természetét. A milliárdos úgy gondolja, hogy a TruthGPT lehet a legbiztonságosabb megoldás, mivel úgy véli, hogy egy ilyen, a világegyetem megértésére törekvő MI vélhetően nem akarná kiirtani az emberiséget, mivel az embereket is az univerzum érdekes részének tartja.

Hirdetés

Musk, aki korábban befektetőként támogatta az OpenAI-t, nemrég egy újabb MI-fejlesztő céget alapított: az X.AI-t. Az interjú során pedig úgy fogalmazott, hogy továbbra is aggasztja az MI-platformok pusztító potenciálja.

"A mesterséges intelligencia veszélyesebb, mint egy rosszul megtervezett repülő, vagy autó. Megvan benne a potenciál - bármilyen kicsi is legyen - hogy elpusztítsa a civilizációt"

- mutatott rá a Tesla első embere.

Musk egy korábbi, 2014-es interjújában már aggódott egy sort a mesterséges intelligencia miatt, amely szerinte káros lehet az emberiségre. Ezzel egyébként egyetért a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI vezetője is, aki szerint a MI egyenesen veszélyes lehet a társadalomra nézve.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.