Hirdetés

Elon Musk egy apró dobozházba költözött



|

Videón a milliárdos visszafogott otthona.

Hirdetés

162 milliárd dolláros vagyonával Elon Musk pillanatnyilag a világ harmadik leggazdagabb embere Bernard Arnault és Jeff Bezos mögött. A jelek szerint azonban még ennek ellenére is egészen szerény körülmények közé tér haza, aktuális főhadiszállása ugyanis egy előre elkészített dobozház.

A Tesla és a SpaceX alapítója még júniusban írt arról a Twitteren, hogy már csak egyetlen (amúgy eladó) ingatlant birtokol a Szilícium-völgyben, az "elsődleges otthona" azonban egy nagyjából 50000 dolláros konténerház a texasi Boca Chicában, melyet saját cégétől, a SpaceX-től bérel.  

Hirdetés

Az átváltva durván 15 millió forintos kégli még egy videón is megtekinthető, a házat legyártó startup, a Boxabl ugyanis hónapokkal korábban megosztott egy filmet, amelyben eldicsekedtek vele. Musk neve ugyan nem hangzik el az anyagban, de az igen, hogy a ház "egy szigorúan titkos ügyfélnek készült Boca Chicában", a többit pedig összerakta az internet.

A település egyébként a SpaceX Starbase nevű kilövőközpontjának is otthont ad, a gyors megoldás tehát azt szolgálja, hogy a milliárdos közel lehessen a (rakéta)tűzhöz. Musk házikója a méreten is spórol: mindössze 50 négyzetméter körüli alapterülettel bír.

Ami pedig a gyártó által használt technológiát illeti, a doboz alatt szinte szó szerint egy dobozt kell érteni, a Boxabl házainak ugyanis az a lényegük, hogy összecsukva szállítják őket, a telepítés helyszínén pedig csak ki kell hajtogatni a falakat a szerkezetkész állapothoz. A Musk házának felállítását bemutató rész 2:55 környékén kezdődik a videóban:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.