Hirdetés

Elon Musk esküszik, hogy most aztán tényleg megveszi a Twittert



|

Most megint úgy tűnik, hogy nyélbe üthetik az üzletet, amivel a felek közti per is értelmét vesztené.

Hirdetés

Igazi hullámvasút a Twitter és Elon Musk kapcsolata, pláne az utóbbi időben. A dél-afrikai milliárdos mindig is szívesen tetszelgett a Twitteren a nagy megmondó szerepében: itt kommunikálja a mémjeit, tájékoztat a fontos információkról és minden vállalata ezen a közösségimédia-platformon a legaktívabb. Musk júliusban robbantotta a bombát azzal, hogy megvenné a Twittert, hosszas huzavona után azonban megpróbált kihátrálni az üzletből, amit az oldal részvényesei nem igazán értékeltek, és beperelték az okozott anyagi kár miatt.

Október 17-én kellene először bíróság elé állnia Musknak az esettel kapcsolatban, most azonban úgy tűnik, addigra az egész per értelmét veszítheti.

Hirdetés

A Bloomberg információi szerint Elon Musk nemrégiben újra levelet küldött a Twitternek, amiben leírja, mégis végigcsinálja a felvásárlást, méghozzá azzal az 54,20 dolláros részvényenkénti árral, amiben már korábban megegyeztek a felek. Tehát összesen 44 milliárd dollárjába kerülne az akvizíció.

A hírre a Twitter részvények ára meredek emelkedésnek indult, 12:05-kor még 42, 91 dollárt ért egy részvény, 12:13-ra az árcédula 47,93 amerikai dollárra emelkedett. A CNBC szerint, ha a Twitter döntéshozói elfogadják az ajánlatot, a felvásárlás napok alatt végbe mehet, jóval azelőtt, hogy esedékessé válna a tárgyalás első fordulója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.