Hirdetés

Elon Musk legújabb döntése kiborította a Twitter felhasználóit



|

A tulajdonos által szorgalmazott változtatás következtében csak a fizetős felhasználók tweetjeit mutatja majd a Twitter algoritmusa.

Hirdetés

Folytatódik Elon Musk twitteres ámokfutása, amelynek keretében a dél-afrikai származású milliárdos épp a feje tetejére állítja a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalát. Ennek meg is van az eredménye, az üzletember ugyanis vérfagyasztóan sok pénzt bukott eddig az üzlettel, ráadásul a minap ismeretlenek kiszivárogtatták a Twitter forráskódját is.

A TechCrunch legfrissebb értesülései szerint azonban Musk továbbra is hajlamos a céggel kapcsolatban fura döntéseket hozni: a Twitter jelenlegi vezérigazgatója ugyanis nemrég a saját Twitter-oldalán jelentette be, hogy hamarosan komoly változást tapasztalhatnak a felhasználók.

Hirdetés

Musk ugyanis arról számolt be, hogy április 15-től kizárólag azokat a felhasználókat jeleníti meg a Twitter algoritmusa, akik fizettek az úgynevezett Twitter Blue szolgáltatásért, azaz hitelesített felhasználónak számítanak.

Ez azt jelenti, hogy a Twitter felületén jelenleg kettéosztott hírfolyamból a 'For You', azaz a 'Neked' fülön mostantól kizárólag a hitelesített felhasználók üzeneteivel lehet találkozni. A 'Following', azaz a követett felhasználók tweetjeit listázó oldal tartalma nem változik.

Kérdéses, hogy ez a lépés mennyire lesz népszerű, különösen, hogy a Twitternek a Demand Sage piackutató idei adatai szerint körülbelül havi 450 millió aktív felhasználója van, ehhez képest mindössze 385 000 körül alakul a fizetős felhasználók száma.

Emlékezetes, hogy a Twitter tavaly letiltotta a más közösségi oldalakra - például Facebookra és Instagramra - mutató linkek használatát, a döntés azonban annyira népszerűtlennek bizonyult, hogy gyorsan visszakoztak ettől. Ennek kapcsán Elon Musk twitteres szavazást indított arról, hogy távozzon-e a Twitter éléről. Az eredmény egyértelmű: 57,5 százalék szerint mennie kellene, ennek ellenére továbbra is ő a cég vezérigazgatója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.