Hirdetés

Elon Musk letaszítaná a Gmailt a levelezőrendszerek trónjáról



|

A milliárdos félreérthetetlen utalást tett arra, hogy egy új piacon is megvetné a lábát.

Hirdetés

Messze a Google levelezőrendszere, a Gmail örvend a legnagyobb népszerűségnek a megannyi elérhető szolgáltatás közül, éppen ezért kételkedtünk erősen azokban a pletykákban, amelyek nemrégiben azt sugallták, hogy már csak néhány hónapig maradhat életben a Google szolgáltatása.

Mindeközben a látszólag megállíthatatlan milliárdos, Elon Musk is a következő lépéseit tervezgeti, ezek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a megannyi futó projektje mellett, most egy újabb fába vágná a fejszéjét, méghozzá az elektronikus levelezés erdejében. Nem egyszerű feladatra vállalkozott ezzel Musk, ugyanis a Google levelezőrendszere jelen pillanatban közel kétmilliárd aktív felhasználóval rendelkezik, ezzel pedig magasan a legnépszerűbb szolgáltatások közé tartozik.

Hirdetés

Musk egyébként az általa felvásárolt X-en lengette be a dolgokat, amikor is egy másik felhasználó által feltett kérdésre válaszolt. Ráadásul nem is egy mezei felhasználóról volt szó: a kérdést Nathan McGrady, az X vezető biztonsági mérnöke szegezte Musknak, amiben arról érdeklődött, hogy mikor készítik el az Xmailt.

A milliárdos pedig egészen konkrét választ adott a kérdésére, ez alapján pedig nagyon úgy néz ki, hogy tényleg fejlesztés alatt állhat a Gmail riválisa, amiről Musk azt írta:

"Úton van."

Persze ezen kívül nagyon konkrét dolgokat még nem tudni a projektről, azonban Muskot ismerve, minden bizonnyal nem egy konvencionális szolgáltatást szeretne letenni az asztalra. Felröppentek már olyan dolgok ezzel kapcsolatban, mint a blokklánc-alapú technológia, a végpontok közötti titkosítás, illetve a mesterséges intelligencia által megtámogatott funkciók, de ezeken felül még az is elképzelhető, hogy a milliárdos egyéb vállalkozásait (pl.: X, Tesla, SpaceX) is integrálják majd az Xmail rendszerébe.

Ezek alapján pedig a rajt várható időpontját illetően is sötétben tapogatózunk. Vannak, akik azt jósolják, hogy még idén bemutatkozhat az Xmail, de persze erre egyelőre még nincs garancia. Egyébként többen is fellelkesedtek a hírek hallatán, elsősorban a rendszer decentralizált mivoltát, és az innovatív funkciót emelték ki pozitívumként, amikkel valóban kitűnhetne a jelenleg elérhető szolgáltatások közül.

Ugyanakkor mi még azt is eltudjuk képzelni, hogy végül nem lesz az egészből semmi, elvégre már korábban is számos tervet belengetett, aztán meg - legalábbis látszólag - parlagon hagyott Musk. A szakértők ugyanakkor valószínűnek tartják azt, hogy a milliárdos előrukkoljon a saját Gmail riválisával, viszont elnézve a néhai Twitteren végrehajtott, sokakat megosztó radikális változtatásait, azt jósolják, hogy a felhasználók nem bíznák a leveleik kezelését az Xmailre. Az viszont, hogy ez valóban így van-e, nem holnap fog kiderülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.