Hirdetés

Elon Musk már attól tart, hogy megölik a Twitter átalakítása miatt



|

Az életét félti a Twitter 2.0-t meghirdető új tulajdonos.

Hirdetés

A Twitter őszi felvásárlásával Elon Musk fejest ugrott az egyik legfontosabb közösségi platform megreformálásába, amely szerinte korábban súlyosan korlátozta az emberek szólásszabadsághoz való jogát, méghozzá a liberálisabb véleményeknek kedvezve.

Az új idők eljövetelét jelezve a milliárdos egy közönségszavazást követően beharangozta az eddig bannolt fiókok általános feloldását, majd egy újságírón keresztül nyilvánosságra hozta a cég belsős levelezését arról, hogy miként tiltott le a Twitter korábbi vezetése egy újságcikket, amely terhelő állításokat tartalmazott a 2020-as elnökválasztást végül megnyerő demokrata jelölt, Joe Biden fiára nézve.

Hirdetés

Musk rendszeresen hangoztatja, hogy a főként a hagyományos sajtó által szított heves ellenszélben kell dolgoznia, s hogy ezért hosszabb távon szeretné meggyengíteni annak szerepét az emberek informálásában. A mainstream médiát ugyan ezúttal nem nevezte meg, de nemrég már egyenesen arról beszélt, hogy az életét is félti a Twitter 2.0-ként emlegetett reform ellenzői miatt. Musk ezt egy nyitott online beszélgetésen ejtette el, amit a Hunter Biden-üggyel kapcsolatos "szivárogtatás" apropóján tartott a Twitter Spaces chatplatformon:

"Őszintén szólva elég jelentős a kockázata annak, hogy valami rossz történik velem, vagy szó szerint lelőnek. Biztosan nem fogok részt venni semmilyen szabadtéri autós felvonuláson."

- mondta Musk az Egyesült Államok korábbi elnöke, John F. Kennedy ellen elkövetett 1963-as merényletre utalva. A milliárdos azt is hozzátette, hogy "nem olyan nehéz megölni valakit", ha valaki nagyon akarja, ezért inkább csak abban reménykedik, hogy a sors rámosolyog, és nem válik valóra ez a forgatókönyv.

Musknál persze sosem lehet tudni, hogy komolyan így érzi-e, vagy csak a rá időről-időre jellemző túlzások egyikével van dolgunk, de az tény és való, hogy rengetegen nézik rossz szemmel a Twitter moderációs irányelveinek fellazítását. Az aggódó szereplők táborát gyarapítja az Európai Unió is, amelynek egyik képviselője nemrég a mikroblog letiltásával is megfenyegette a milliárdost.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.