Hirdetés

Elon Musk még mindig hajlandó megvenni a Twittert, de van egy feltétele



|

A milliárdos egyben nyílt vitára invitálta a mikroblog vezetőjét.

Hirdetés

A múlt hónapban fordulat állt be a Twitter tavasszal elindított felvásárlásában: a vevő Elon Musk visszatáncolt a 44 milliárdos üzlettől, arra hivatkozva, hogy nem kapott megfelelő tájékoztatást a platformon aktív kamuprofilok arányáról. A Twitter álláspontja ezzel szemben az, hogy minden szükséges információval ellátták Muskot, a vállalat ezért most peres úton igyekszik érvényre juttatni az aláírt szerződést.

Musk azonban most azt állítja, hogy még mindig nyitott az üzletre, amennyiben a Twitter hajlandó kiszolgálni az igényeit. A milliárdos egész pontosan azt kéri, hogy a közösségi oldal prezentáljon neki egy hiteles módszert arról, hogy miként igazolja vissza a valódi felhasználók arányát egy 100 fiókból álló minta alapján.

Hirdetés

Musk ígérete szerint amennyiben a Twitter képes erre, az akvizíció az eredeti feltételek, vagyis a jelenlegi árfolyamot jócskán meghaladó 54,20 dolláros részvényenkénti áron mehet végbe, ellenkező esetben viszont bebizonyosodna, hogy a mikroblog hamis adatokat nyújtott be a tőzsdefelügyelethez.

A világ leggazdagabb embere nem állt meg ennyinél, s egy másik bejegyzésben nyilvános vitára invitálta a témáról a Twitter vezérigazgatóját, Parag Agrawalt, majd meg is szavaztatta a több mint 100 milliós követőtáborát, hogy elhiszik-e cég hivatalos álláspontját, mely szerint 5% alatt van a botok aránya a platformon. A voksolás végül a nemek 64,9%-os győzelmét hozta, míg az igent mindössze 35,1%-nyian választották.

Mindez persze inkább a közvéleménynek szóló performansz, mintsem valódi lehetőség az üzlet megvalósítására, a korábbi kijelentései alapján ugyanis Musk szilárdan hiszi, hogy a Twitter-botok aránya valójában 20% körül van, a mostani megnyilvánulásaival pedig csak arra utal, hogy Aggrawalék sem tudják bizonyítani az ellenkezőjét. Az igazán fontos azonban az lesz, hogy mit gondol erről a bíróság, a szakértők előzetes véleménye alapján ugyanis a milliárdosnak nincsenek jó esélyei arra, hogy az eljáró bíró jogos indokként értékelje a kamu profilokkal kapcsolatos balhét a felvásárlás leállításához.

Amennyiben Musk ügyvédei nem járnak sikerrel, az üzletembernek ki kell fizetnie a szerződésben megállapított 1 milliárd dolláros kötbért, elméletileg viszont akár az akvizíció lebonyolítására is kötelezhetik, még ha a korábbi, hasonló esetek alapján ez nem is gyakori ítélet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.