Hirdetés

Elon Musk megint tippelt egyet, hogy mikor mehet ember a Marsra



|

Azért kicsit szkeptikusak maradnánk ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Elon Musk idén 20 éve, 2002-ben alapította a SpaceX-et, aminek első pillanattól az a célja, hogy újrahasználható rakétákat hozzanak létre, amivel az űrutazás költségeit csökkentik, miközben elérhetőbbé is teszik azt.

A cél egy részét már sikeresen teljesítették is a Falcon 9-es rakétával, ami jelenleg is asztronautákat visz fel és hoz vissza az ISS-ről a Földre, Musk ezzel közel sem érzi úgy, hogy a SpaceX beteljesítette a küldetését.

Hirdetés

Elon Musk nagy álma, hogy a SpaceX űrhajót küldjön a Marsra és ott egy önfenntartó kolóniát hozzanak létre, ehhez a témához időről-időre mindig visszatér. 2016-ban például azt jósolta, hogy 2026-ra készen áll majd a technológia, most azonban frissítette a kitűzött időpontot.

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy Musk előszeretettel tesz olyan ígéreteket, amiket később nem, vagy csak részben tudnak tartani, ettől függetlenül mindig izgalmas, mikor valamilyen új információval áll elő a projektjeivel kapcsolatban.

A 2029-es ígéret még mindig kicsit korainak tűnik, hiszen a Mars küldetéshez valószínűleg használni kívánt Starship még az első földkörüli tesztrepülésére vár. Ha minden jól megy, ez az következő 1-2 hónapban megtörténik, azt azonban Musk is elismerte, hogy a további fejlesztésekkel biztosan lesz még nehézség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.