Hirdetés

Elon Musk megvadult a Twitteren, párbajra hívta Putyint, ez lett belőle



|

A Tesla vezére Ukrajnát tette fel tétként, de a reakciókra ő sem számított. A mémek pedig már ellepték a közösségi oldalakat.

Hirdetés

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere hétfőn harcra hívta ki Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amelynek tétje nem kevesebb, mint Ukrajna sorsa. A különc milliárdos és a SpaceX űrkutatási vállalat alapítója a Twitteren - ahol közismerten kiszámíthatatlan posztokat tesz közzé - próbálta kiprovokálni, hogy az orosz vezető személyesen, és ne országa erőin keresztül tegye próbára magát. A Tesla-vezér bejegyzéséből nem derül ki, pontosan milyen megmérettetésre gondolt.

Hirdetés

"Ezennel kihívom Vlagyimir Putyint egy az egy elleni harcra. A tét Ukrajna" - írta Musk. "Elfogadjátok ezt a kihívást?" - tette hozzá oroszul, egyenesen a 69 éves elnök hivatalos angol nyelvű Twitter-fiókjához szólva, aki persze nincs jelen személyes profillal a Twitteren.

Kemény orosz és csecsen reagálás

Dmitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség vezetője folyamatosan tweetel az ukrán helyzettel kapcsolatban, és régóta üzengetnek egymásnak Muskkal is a Twitteren. Így a Roszkoszmosz első embere sem hagyta szó nélkül az esetet. A Mese a pópáról meg Baldáról, a szolgájáról című Puskin-műből idézett:

"Még zöldfülű, tejföl-bajszú
Vagy te hozzám, ördögfattyú,
De ne töltsük az időt,
Győzd le öcsémet előbb."

Látom, kemény tárgyalópartner vagy! - vágott vissza Musk.

Ilona Musknak üzent Kadirov

Azonban amíg Musk a Kreml részéről várt reakciót, addig a csecsen elnök, Ramzán Kadirov gúnyos választ tett közzé a Telegramon: "Elon Musk: nem tanácsolnám, hogy Putyin ellen próbálgasd az erődet. Túlságosan más súlycsoport vagytok".

"És még csak nem is harcművészetről vagy például judóról van szó. Hogyan képzeled el? A ring piros sarkában te állsz, mint üzletember és Twitter-blogger. Putyin kékben világpolitikus, stratéga, a Nyugat és az USA legnagyobb fenyegetése. Sportszerűtlenül fog kinézni, ha Vlagyimir Vlagyimirovics gyengébb ellenfelet üt le.

Ezért fel kell pumpálnod magad, hogy a szelíd Ilona helyett brutálissá válj. Azt javaslom, hogy ehhez vegyél részt különböző képzéseken a Csecsen Köztársaság több központjában:

  • Orosz Speciális Erők Egyeteme - itt lőfegyveres kiképzésen vehetsz részt. A különleges alakulatok olyan világbajnokai tanítanak majd, akik 2015-ben azonnal kiverték az Egyesült Államok különleges alakulatait;
  • Akhmat harci klub - itt megtanítanak ütni, mert erre a tulajdonságra minden harcban szükséged lesz, és Abuzaid Vismuradov irányítása alatt gyorsan felhúzod magad nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is, az idegeid acélból lesznek;
  • Gyakoroljon a grozniji Csecsen Állami Televíziós és Rádiós Műsorszolgáltató (ChGTRK) falai között - itt megismerheted Amerika PR-módszereit, és megtanítják, hogyan kell fiókokat kezelni a közösségi oldalakon.

Teljesen más emberként térsz vissza a Csecsen Köztársaságból, Ilona, azaz Elon."

Csak ezért nem fog beleállni az orosz elnök?

Amikor Musk 77 milliós saját követőtáborából jópáran megkérdőjelezték a felhívás komolyságát, a Tesla alapítója azt válaszolta, hogy "teljesen komolyan gondolja":

"Ha Putyin ezzel könnyen meg tudná alázni a Nyugatot, akkor elfogadná a kihívást. De nem fogja."

A kommentelők szerint akárhogy is nézzük, nem egyenrangú összecsapásra lehetne számítani, olyan indokokat soroltak fel, miszerint a két fél nem egyforma magas, illetve Musk 19 évvel fiatalabb is. Volt, aki a Tesla-vezér kungfu videóit hiányolta, más szerint Putyintól elvették a feketeövét, így már nem lenne fair a küzdelem. Azt senki sem tagadta, hogy az ex-KGB-s bizonyára rendelkezik gyakorlati tapasztalattal, de azt nem tudni, hogy milyen a fizikai állapota most.

Az ukrán politikusok, köztük Kijev polgármesterével, a volt profi nehézsúlyú ökölvívóval, Vitalij Klicskóval, viszont örömmel fogadták az ajánlatot, az orosz elnök azonban továbbra sem reagált.

Musk gyakran megvadul a Twitteren

A dél-afrikai születésű, 50 éves Musk már korábban is felajánlotta támogatását Kijevnek, ebben a hónapban azt tweetelte: "Tartson ki Ukrajna", miközben együttérzését fejezte ki Oroszország népének, amely nem akarja ezt a háborút.

Egy kijevi kérésre reagált azzal is, hogy aktiválta a Starlink internetszolgáltatást Ukrajnában, és berendezéseket küldött, hogy segítsen kapcsolatot teremteni az orosz katonai támadások által sújtott területekkel.

Musk gyakran vonja magára a figyelmet a Twitteren. Februárban azzal vádolta az amerikai tőzsdefelügyeletet, amely bírságokat és korlátozásokat szabott ki Muskra és a Teslára, hogy megpróbálja elnémítani a szabad véleménynyilvánítását. Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt pedig Adolf Hitlerhez hasonlította a Covid-korlátozások ellenzőit támogató üzenetében. Később törölte a posztot.

Mindeközben özönlenek a mémek

Csak hogy teljesen érthető legyen, mi történik Musk világában:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.