Hirdetés

Elon Musk repülő autót akar csinálni a Tesla Roadsterből



|

A Tesla feje egy podcast során állt elő az egészen merész ötlettel, és nehéz lenne eldönteni, hogy viccelt-e vagy tök komolyan gondolta a dolgot.

Hirdetés

Elon Musk nem csak tudományos és tevékenységével szokott bekerülni a hírekbe, hiszen olykor egy szimpla Twitter-bejegyzéssel képes hatni például a tőzsdepiacra, a Tesla egy friss bevásárlása pedig alapos löketet adott nemrég a bitcoin árfolyamnak.

A világ leggazdagabb embereként számon tartott Musk nemrég ismét Joe Rogan podcastjában vendégeskedett, merész kijelentésekből bizony ezúttal sem volt hiány. Az üzletember többek között egy olyan elektromos teherautóról beszélt, ami napelemmel működik, és szerinte azért éri meg jobban egy ilyen típusú járművön használni ezt a technológiát, mert nagyobb felszínnel rendelkezik a teteje, mint egy autónak.

Emellett azt is elmesélte, hogy A diktátor című film egyik jelenete miatt utasította arra a SpaceX mérnökeit, hogy csinálják hegyesebbre a Starship rakétát.

Hirdetés

Ám még a fentieknél is jóval érdekesebb Musk azon ötletete, miszerint repülő autót csinálna a Tesla Roadsterből, ami nagyjából 1 méterrel a felszín felett lebeghetne, így ha esetleg lezuhanna, akkor legfeljebb a felfüggesztés menne tönkre, ám senki sem halna bele. Musk szerint a járgány valóban mozogna lebegés közben, és kifejezetten gyorsan is lehetne vele haladni.

Lehet, hogy a Tesla feje szimplán csak ötletelt Joe Rogan műsorában, de a korábbi tevékenységeit elnézve nem is lenne olyan meglepő, ha valahogy megpróbálná megvalósítani a fenti koncepciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.